'Budist Bin Ladin' Müslümanlara nefret kustu!

Myanmar’da Arakan Müslümanlarına katliamları gerçekleştiren çetelerin lideri 'Budist Bin Ladin' lakaplı Ashin Wirathu isimli eski bir Budist rahip, Müslümanlara nefret kustu.

GİRİŞ 03.09.2017 12:40 GÜNCELLEME 03.09.2017 14:18
Bu Habere 193 Yorum Yapılmış

Myanmar’da Budist çeteler ve ordunun Müslüman Arakanlılara yönelik katliamları hız kesmiyor. Dünyanın gözleri önünde süren kanlı saldırıların arkasında Budist bir rahibin önderliğindeki "969 Hareketi" var. Kendisine "Budistlerin Bin Ladin"i lakabını takan Ashin Wishu liderliğindeki hareket daha sonra Budist Tugay ismini alarak Müslüman köylerine pala ve silahlarla baskınlar düzenlemesiyle gündeme geldi. 

KATLİAM ÇAĞRILARINA DEVAM EDİYOR

Arakan'da binlerce Müslümanı katleden budistlerin dini önderleri olan rahipler İslama hakaretler ederek katliam çağrılarına devam ediyor. Bugüne kadar tüm dünyaya kendilerini "barışçı" olarak pazarlayan budistlerin gerçek yüzü ortaya çıkıyor. İşte açıklamalarda bulunan budist katil Ashin Wishu'nun kurduğu örgüt binlerce Müslüman'ı öldürdü.

MÜSLÜMANLARA VE İSLAM'A HAKARETLER SAVURDU

Budist çetenin lideri Wishu, "Bir yılan nerede olursa olsun zehirlidir. İşte Müslümanlar da böyledir" diyerek içindeki nefreti dışarı çıkardı.

73 BİNE ULAŞTI

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletinde ordu ve Budist çetelerin saldırılarından kaçarak Bangladeş'e ulaşan Arakanlı Müslümanların sayısının 73 bine yükseldiğini bildirdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 193
  • lvnt 6 yıl önce Şikayet Et
    bu rahip bi çin projesidir her yerde kafirler birleşmiş müslümanlara zulüm ediyor
    Cevapla
  • Ben Bilmem 6 yıl önce Şikayet Et
    Aaaah Abdullah Çatlı ah. Yok mu şu ülkede müslüman bir zengin. Ver 1 milyon, 2 milyon adamın kellesine. Örnek olsun bir daha kimse bu haltı yiyemesin.
    Cevapla
  • haluk kalpakçı 6 yıl önce Şikayet Et
    akıttığı kanda boğulacağından en ufak bir şüphem yok bedel ödenecek ama seyreden sultanım diyenler şeyhim diyenler karun gibi zengin olanlarda bu paydan nasibini alacaklar sanmasınlar kurtulacaklar SABIR zulum sonunda mutlaka yenilmeye mahkumdur
    Cevapla
  • Sas 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar bölündükce, birbirinden koptukca bu acılar hep devam edecek. mezhepcilige devam. Dünyanın neresinde bir ağıt yukseliyorsa orda müslümanlar yaşıyor. din kardeşine düşman olmanın sonuçları.
    Cevapla
  • vatan evladı 6 yıl önce Şikayet Et
    HASBİNALLAHU VE NİMEL VEKİL yarabbi o coğrafyada yaşayan kardeşlerimizin kalplerine genişlik ver o zavallı sabii çocukları kadınları yaşlıları bu zülmden kurtar yarabbim AMİN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam