Kadirov'dan Rusya'ya beklenmedik çıkış

Çeçen lider Ramzan Kadirov, Arakanlı Müslümanların katledilmesi olaylarının ardından Putin'in Myanmar yönetimini desteklemesi halinde Rusya ile beraber olmayacağını açıkladı.

Kadirov'dan Rusya'ya beklenmedik çıkış
Kadirov'dan Rusya'ya beklenmedik çıkış
GİRİŞ 04.09.2017 21:10 GÜNCELLEME 04.09.2017 21:13
Bu Habere 145 Yorum Yapılmış

Çeçenistan’ın başkenti Grozni’de yapılan Myanmar’ı protesto gösterisine yetkililere göre 1 milyon, bağımsız gözlemcilere göre 600 bin kişi katıldı. 

REST ÇEKTİ: RUSYA İLE BERABER OLMAM

Çeçen lider Ramzan Kadirov’un, ''Eğer Rusya Myanmar yönetimini destekler tutum takınırsa bu durumda ben Rusya ile beraber olmam'' demesi dikkat çekti. 

PUTİN'E YAZDIĞI MEKTUBU OKUDU

Kadirov, gösteride, en yakın müttefiklerinden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yazdığı mektubu okudu, ''Sayın Vladimir Vladimiroviç Putin! Kafkaslar bölgesi Müslümanları olarak size Rusya ulusunun önder ve lideri olarak hitap ederek, Myanmar'daki Müslüman katliamını durdurmanızı talep ediyoruz. Sizden dünyadaki ağırlık ve otoritenizi kullanarak bu vahşete dur demenizi istiyoruz'' dedi. 

''TÜRKİYE ELİNDEN GELENİ YAPTI''

Instagram hesabında yayınlanan çekimde Türkiye’den de söz eden Kadirov, ''Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Myanmar yönetimini Arakan Müslümanları katliamı nedeniyle kınama konuşması yaptığını biliyorum. Türkiye’nin Myanmar’a komşu ülkelerden kaçan Müslümanlara kucak açması çağrısında da bulundu. Türkiye elinden geleni yaptı, ancak duruma etki edemediği ortada. Biz Çeçenistan olarak nasıl yardım edebileceğimizi yerinde belirlemek için Türkiye üzerinden heyetler gönderdik. Elimizden gelen yardımı biz de vermeye hazırız'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 145
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    uçak krizinde türkiyeyi tek başına vuracaktı nerdeyse
    Cevapla
  • M.A 6 yıl önce Şikayet Et
    Bayram degil seyran degil....!!
    Cevapla
  • Şamil 6 yıl önce Şikayet Et
    Ah ÇEÇENİSTAN TÜRKÜN ÖZ YURDU şeyh şamilin memleketi . Ama malesef kuklasi olmuş rusyanın
    Cevapla
  • umut 6 yıl önce Şikayet Et
    arkana en büyük destegi veren ülke endonezya bir endonezya olmadık ızın cıkaranda odur bence cunku myanmar endonyzyaya komsu korktukları ıcın ızın cıkardılar
    Cevapla
  • Erdal 6 yıl önce Şikayet Et
    Kadirov Sahtekarın biri.Aşırı Rus taraftarlığının İslam dünyasında uyardığı antipatiyi görünce böyle bir sahte,manevra planladı.Fakat islam dünyası bunu kolayca yutar,bayağı işe yarar malesef.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…