ISESCO: 'Nobel Barış Ödülü geri alınsın'

İslami Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu (ISESCO) Nobel Barış Ödülü sahibi Myanmar Devlet Başkanı Aung San Suu Kyi'nin barış ödülünün alınmasını talep etti.

ISESCO: 'Nobel Barış Ödülü geri alınsın'
ISESCO: 'Nobel Barış Ödülü geri alınsın'
GİRİŞ 05.09.2017 09:18 GÜNCELLEME 05.09.2017 09:18
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Merkezi Fas’ın başkenti Rabat’ta bulunan ISESCO tarafından yapılan  yazılı açıklamada, Nobel Barış Ödülü komitesinden, 1991 yılında barış ödülüne  layık görülen Myanmar Devlet Başkanı Kyi’nin ülkesinde yaşanan insanlık suçuna  karşı gösterdiği tutumdan ötürü ödülünün geri alınması talep edildi.

Açıklamada, "Myanmar yönetimi arakanlı Müslümanlara karşı işlediği  insanlık suçunu Devlet Başkanı Kyi’nin bilgisi dahilinde gerçekleştiriyor. Nobel  Barış Ödülünün hedefine aykırı olarak hareket eden Devlet Başkanı Kyi bu ödül  için uygunluğunu kaybetmiştir" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan ISESCO, uluslararası kamuoyuna, Myanmar’da yaşanan ağır insan hakları ihlallerinin sonlandırılması için acil müdahale çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Haci Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    nobel barışı ödülü bu katilden derhal alinmali
    Cevapla
  • turkuvazi 6 yıl önce Şikayet Et
    nobeli ne belledin ki barışı ne bellesin?
    Cevapla
  • uyandunya 6 yıl önce Şikayet Et
    miyanmar dunyanin en büyük mafya ülkesidir hukumeti zaten uyuşturucu dan gelir elde ediyor. budist rayipler zaten ülkenin en buyuk mafyasi
    Cevapla
  • Momedoglu 6 yıl önce Şikayet Et
    Nobel ödülünü alsaniz insanliği gerimi kazanilacak.gücü yeten öldürsun katli helaldir demeye gerek varmi. Ayrica isesco ve benzeri islami örgütlenmelerden daha sert aciklamalar bekliyoruz. Çünki ödülün alinmasi zulmu bitirmez aciyi dindirmez.
    Cevapla
  • SUTCU 6 yıl önce Şikayet Et
    kan emici vampir nobelleydi....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz