110 yaşındaki Arakanlıdan yürek burkan sözler

Arakan'da çatışmadan kaçıp Bangladeş'e giden 110 yaşındaki Rohingya Abdur Rahman, yürek yakan açıklamalarda bulundu.

110 yaşındaki Arakanlıdan yürek burkan sözler
110 yaşındaki Arakanlıdan yürek burkan sözler
GİRİŞ 06.09.2017 02:08 GÜNCELLEME 06.09.2017 02:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Arakanlı Müslümanların yaşadığı Rakhine bölgesinde Myanmar ordusu tarafından sürdürülen çatışmadan ailesiyle birlikte kaçan 110 yaşındaki Abdur Rahman, Whiteek Ulubonia sınır noktasından Bangladeş'e göç etti. Çocuklarının omzunda taşıdığı Rahman, güvenlik bölgesine getirildi.

110 yaşında memleketini terk eden Abdur Rahman, "Senelerdir arakan'da baskı gördüm. Ancak bu sefer yapılan saldırıları gibi daha önce hiç görmedim. Myanmar ordusu tarafından binlerce kadının tecavüze uğradığını, evlerimizin ateşe verildiğini, özellikle erkek adamların katledildiğini, gözümle gördüm. Ben hayatımın son zamanları ne olursa orada kalmak isterdim. Çocuklarıma ‘siz gidin demiştim.’ Ancak onlar beni bırakmadı. Omuzlarıyla taşıdılar" sözleriyle duygularını paylaştı.

Rahman, 8 gündür yolda olduğunu belirtirken, "8 günde geldim. Geçtiğimiz 8 gün dağlarda, ormanlarda veya bazen tarlalarda geçirdim. Yolda yüzlerce ceset gördüm" dedi.

Büyük mücadele sürdürerek ailesiyle Bangladeş'e girmeyi başaran Abdur Rahman, "Allah'a şükürler olsun. Bangladeşlilere çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

YORUMLAR 5
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanların Umudu Türkiye.Güçlü olmak zorundayız. Bu da ancak, dini öğrenmek yaşamak ve yaşayan sayısını artırmak ile olur.
    Cevapla
  • reşat 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah kardeşlerimizi yardım etsin.
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardimcilari olsun.Musluman kardeslerimizi dustugu bu durumdan tez zamanda kurtarsin Kurban oldugum Allahim(amin)
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Dedem ALLAH bu zulmü yapanlari kahr etsin.keşke bizim ülkemize yakin olsaydiniz da siz müslüman kardeşlerimize kol kanat gerseydik..
    Cevapla
  • levent 6 yıl önce Şikayet Et
    keşke yakın olsalar rabbim bize cennetine alırsa orada komşu oluruz inşallah sizler sayesinde biz helak olmuyoz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı