O ülke Myanmar'a nota verdi!

Myanmar'ın İslamabad Büyükelçisi Myint, Arakanlı Müslümanlara uygulanan şiddet nedeniyle Pakistan Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

O ülke Myanmar'a nota verdi!
O ülke Myanmar'a nota verdi!
GİRİŞ 09.09.2017 19:39 GÜNCELLEME 09.09.2017 20:21
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Myanmar'ın İslamabad Büyükelçisi Win Myint, Arakanlı Müslümanlara uygulanan şiddet nedeniyle Pakistan Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanlığına çağrılan Büyükelçi Myint'e, Arakan'da Müslümanların maruz kaldığı şiddet olaylarının "güçlü bir şekilde protesto edildiğinin" iletildiği kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca, Pakistan'ın, Myanmar hükümetinden "şiddetin durdurulması için etkili önlemler alınmasını" talep ettiği bildirildi.

Pakistan Başbakanlık Ofisinden daha önce yapılan açıklamada, Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlar "soğukkanlı ve duyarsız bir soykırım" olarak nitelendirilerek kınanmıştı.

Ayrıca, Pakistan'ın çeşitli kentlerinde Arakanlı Müslümanlara destek gösterileri düzenlenmişti.

Pakistan Dışişleri Bakanı Havaca Muhammed Asif de Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırılarının vicdanları zorladığını belirterek, "Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet, insan hakları ve uluslararası insancıl hukuk ihlalleri üzüntü verici." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 49
  • Tarık 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu potperestler haktan hukuktan nerden anlayacak.
    Cevapla
  • aziz yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    İslam aleminden utanıyorum...hristiyanlar birlik,islam coğrafyası kan gölü..yemen de kolerada yüzbinler etkilendi.suriye ırak maynmar vs..dememkki olması gereken müslümanlar yok arzda....Kuran dan uzaklaşmıi,molla derviş in ardına takılmış,müslümancıklar!!demekki yanlışımız var bir yelerde
    Cevapla
  • sabir 6 yıl önce Şikayet Et
    buda cilarin bu cesareti israil den geliyor. bu dunya huzur istiyorsa israili ortadan kaldirmali. israil hem muslumanlarin hem hiristiyanlarin hemde diger dinlerin dusmanidir. sanmasinlar ki sadece islam a saldiriyorlar.. uyan dunya lanetli israilogullarina gereken cezayi ver
    Cevapla
  • hyr 6 yıl önce Şikayet Et
    ya türkiye vermedi mi daha. biz nota değil arakana savaş açmalıydık.
    Cevapla
  • baybars 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katiliyorum.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    müslüman ülkelerin güçlü donanmaları ve uçak gemileri filan olsaydı yollayıp budistlere gözdağı verirdik. AMA tabi önce müslüman ülkeler arasında birlik beraberlik lazım ama yok
    Cevapla
  • Tumanbay 6 yıl önce Şikayet Et
    Ah keskee..
    Cevapla
  • Mirze.Ferhat 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben her zaman söylüyorum artık dilimde tüy bitti bize bir uçak gemisi şart. uçak gemisini yaptırtıyor sayın cumhurbaşkanımız. şidiye kadar olmuş olsaydı zaten abd kafasına göre dünya sularında rahat gezemeyecektı bizde bütün ıhtıyac sahıbı ulkelere ve nota vermek istedigimiz ülkelere fena göz dagı vermıs olcaktık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı