Kuzey Kore, ABD’ye rest çekti!

Kuzey Kore, ABD’nin girişimiyle bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde ele alınması beklenen yeni ve sert yaptırımları öngören toplantı öncesi ABD’ye rest çekti.

Kuzey Kore, ABD’ye rest çekti!
Kuzey Kore, ABD’ye rest çekti!
GİRİŞ 11.09.2017 09:58 GÜNCELLEME 11.09.2017 09:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore, Güvenlik Konseyi’nde yapılacak toplantıda, ‘Kuzey Kore yönetiminin mal varlığını, lideri Kim Jong-Un’un kişisel tüm mal varlığını dondurmayı, Kim Jong-Un’a uluslararası seyahat kısıtlaması getirmeyi, Kuzey Kore'ye ham ya da işlenmiş petrol ürünleri ve doğal gaz sıvıları ile tekstil ihracatını bütünüyle yasaklamayı, yurt dışında çalışan 100 bin Kuzey Korelinin maaşların dondurulmasını’ öngören yaptırımlar tasarısının görüşülmesi öncesi yaptığı açıklamada, tasarının geçmesi için ABD’nin BM’ye ‘uygun bir fiyat’ ödeyeceğini savundu.

TEHDİT ETTİLER

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı’nın, devlet medyasında yer alan bildiride, "ABD’nin yasalar ve uluslararası hukuk dışı bir biçimde çözüm üretmesi durumunda, aynı yolla karşılık verilecektir" tehdidi savruldu.

REST ÇEKTİLER

Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (DPRK) adı ile geçilen bildiride "DPRK, nihai araçların herhangi bir biçimini kullanmaya hazır ve istekli" olduğu vurgulandı ve "DPRK tarafından yapılacak önlemler ABD’ye bütün tarihi boyunca yaşanmış en büyük acı ve ızdıraba neden olacak" resti çekildi.

5 DAİMİ ÜYE TARAFINDAN DA KABUL EDİLMESİ GEREKİYOR

BM Güvenlik Konseyi’ne üye bir ülke tarafından sunulan karar tasarısının kabul edilmesi için, üye 15 ülkeden dokuzunun onayı ve Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri olan ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ya da Çin tarafından veto edilmemesi gerekiyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • kıl oldum 6 yıl önce Şikayet Et
    Kore nin arkasında çin rusya var amerika niye vuramiyo zannediyosunuz amerikan in fiyakasını çiziyorlar dünya nezdinde aba altında n sopa gösteriyorlar özellikle çin
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    dinsizin hakından imansız gelir diye buna demişler
    Cevapla
  • Turuncu 6 yıl önce Şikayet Et
    yurt dışında çalışan kuzey korelilerin maaşlarının dondurulmasıda ne demek? amerika ipten kazıktan kopmuş
    Cevapla
  • Gönlüm 6 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey kore den yana keşke Abd nin başkentini vurabilseler umudum yok ama kim jong inşallah boşa konuşmuyor blöf yapmıyordur bizi hayal kırıklığına uğratmaz inşallah. Hayatta en büyük isteğim Abd nin okyanusa gömülmesi insanlığın böylece bir iblisten kurtulması.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    suriye ve ırakta oldu bittiler için zaman kazanıyorlar. dikkatleri dağıtıyorlar. arakan da da saldırıya geçmelerinin sebebi bu.
    Cevapla
  • kadie 6 yıl önce Şikayet Et
    blöf değil böyle bir güce sahip 1952yilindan bu yana amerikaya karşı savaş hazırlığı yapiyor
    Cevapla
  • Serhat 6 yıl önce Şikayet Et
    Bombadan yana değilim ama biri abd yi dur dursun niye mi kendilerinin atom bombası var her ülkenin isleri karışıyor kendi vatandaşı zevk içinde yaşıyor başkaları ölüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı