Sıcak saatler! Savaş uçağından füze fırlattılar

G.Kore, ilk kez bir savaş uçağından gerçek füze ateşleyerek karadaki hedefleri vurduğunu gösteren fotoğrafları servis etti. Kuzey Kore'nin tehdidi altındaki ülke, alarm durumunda.

Sıcak saatler! Savaş uçağından füze fırlattılar
Sıcak saatler! Savaş uçağından füze fırlattılar
GİRİŞ 13.09.2017 09:38 GÜNCELLEME 13.09.2017 09:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore'nin peş peşe nükleer testleriyle kopan fırtına, şimdilik dinecek gibi görünmüyor. Askeri tatbikatlarını sürdüren Güney Kore, ülkenin batı kıyılarında ilk kez bir savaş uçağından gerçek bir füze fırlattı.

F-15K jetinden fırlatılan Taurus füzesi, zemin üstündeki hedefi imha etti. Tatbikatın fotoğraflarını Güney Kore Savunma Bakanlığı paylaştı.

Eylül ayı başında hidrojen bombası deneyen Kuzey Kore, yeryüzünde depreme yol açmıştı. Birkaç hafta önce fırlatılan bir diğer kıtalararası balistik füze ise, Japonya'nın üstünden geçmişti.

Trump hayal kırıklığı yaşıyor

ABD'nin başını çektiği müttefik ülkeler, son olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) Pyongyang yönetimini hedef alan yeni yaptırımları geçirdi. Bu kararın alınabilmesi için Çin ve Rusya'nın ikna edilmesi gerekti.

Başkan Donald Trump, Rusya ve Çin’in de onayını alabilmek için yumuşatılan kararı "yetersiz" buluyor. Petrol ihracatına getirilen ambargonun kaldırılmasından duyduğu hayal kırıklığını saklamayan Trump, Kuzey Kore’yi "nihai yaptırımlar" konusunda uyardı: "Bu sadece atılan bir başka küçük adım. Önemli değil. Bir etkisi olacak mı bilmiyorum. Ama kararın 15- 0 alınması kesinlikle çok güzel bir sonuç. Ancak bu yaptırımlar alınacak nihai yaptırımlarla karşılaştırılamaz bile."

Kuzey Kore'den yeni tehditler

Pyongyang ise, Birleşmiş Milletler'de alınan yeni yaptırımlara öfkeli. Kuzey Kore’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Han Tae Song, ABD'nin tarihinde hiç olmadığı kadar büyük bir acı çekeceğini söyledi. Song, "Washington rejimi, siyasi, askeri ve ekonomik çatışmayı seçti. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti her türlü nihai oalanağı kullanmaya hazırdır. Kore tarafından önümüzdeki günlerde alınacak tedbirler ABD’ye tarihinde hiç olmadığı kadar büyük acı çektirecek" dedi.

Rusya ve Çin'in de "evet" oyu vermesiyle BMGK'dan geçen yeni yaptırımlar, Kuzey Kore’nin rafine petrol satışına yılda iki milyon varil sınırlaması, doğalgaz ve tekstil ihracatına ise ambargo getiriyor.

ABD-Çin-Kuzey Kore üçgeni

Başkan Donald Trump, göreve geldikten sonra birçok kez nükleer savaşın eşiğine geldiği Kuzey Kore'yi Çin üzerinden durdurmak istedi ancak halihazırdaki tabloda bu hamlesinde başarısız olduğu görülüyor. Pyongyang yönetimi, Pekin'den gelen baskılara aldırış etmeden silah geliştirmeyi sürdürüyor.

Menziller giderek artıyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un döneminde, babası ve dedesinin ülkeyi yönettiği yıllara nazaran füze denemeleri büyük artış göstermiş durumda. Bu yıl içinde fırlatılan füzelerin sayısı 10'dan fazla, ateşlenen yeni füzelerin menzilleri de giderek artıyor. Ülke, yaz mevsiminde ilk kıtalararası balistik füzesini denedi. Söz konusu füze, ABD'nin Pasifik Okyanusu üstündeki toprağı Guam Adası'nı vurma kapasitesine sahip.

Pyongyang yönetimi, 11 yıldır nükleer silah programı nedeniyle BM yaptırımlarıyla yüz yüze.

YORUMLAR 5
  • Muttaki 6 yıl önce Şikayet Et
    Birşey olmaaaz
    Cevapla
  • Omer 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah kafirleri birbirine düşürecek. Abd kasırgalarla yıkılacak inşallah
    Cevapla
  • fer 6 yıl önce Şikayet Et
    Vuramazlar bunların canları tatlı
    Cevapla
  • canturk 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ıste bak sen daha kkore 4000 tane nukleerın olmasına ragmen tehdıt olarak goruyon ınsanlar da senı tehdıt olarak goruyor senın 4000 tane nukleerının oldugunu bılmemız bızı rahatsız edıyor en azından bızde sana atabılelım dıye nukleer uretmekten baska care bırakmıyorsun ulkelere adamın 100 tane nukleerı ya vardır ya yoktur ınsanlar bu yuztaneden korkuyor sende 4000 tane var bız ne yapalım mecburuz nukleer uretmeye sende varken bızde huzur yok butun dunyada teröre destek verıyorsun yarın bıze atmayacagını kım garantı edebılır dımı
    Cevapla
  • muammer 6 yıl önce Şikayet Et
    ey amerika.bir müslüman ülkesi olsaydı tepesine bomba yağdırırdın.hadi kuzey koreye de yapabilsen ya. yusuf yusuf ediyor değil mi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar