Gözünü bir an bile ayırmadı!

Rusya, 2013’ten bu yana düzenlediği en büyük tatbikata Zapad-2017 (Batı-2017) adını verdi. Doğuda ise Çin’le birlikte, Kuzey Kore yakınlarında ortak deniz tatbikatına başladı.

Gözünü bir an bile ayırmadı!
Gözünü bir an bile ayırmadı!
GİRİŞ 18.09.2017 17:40 GÜNCELLEME 18.09.2017 17:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin 2013’ten bu yana en büyük tatbikatını izlemeye gitti. NATO yetkilileri, Zapad-2017 (Batı-2017) adı verilen tatbikatı sakin ve güvenle izlediklerini belirtse de, Moskova’nın Batı’ya gövde gösterisi yaptığını düşünen pek çok kişi bu tatbikattan dolayı endişeli. Rusya ise tatbikatın tamamen savunmaya yönelik olduğunu ifade etti.

Belarus, Kaliningrad ve Rusya’nın batısındaki tatbikata yaklaşık 13 bin Rus ve Belaruslu askerin yanı sıra, 70 uçak ve helikopter katılıyor. Ayrıca 250 tank ve 10 geminin de tatbikatta yer alacağı açıklandı.

PUTİN "BAŞKOMUTAN" SIFATINI PERÇİNLİYOR

Tatbikat, Rus televizyonlarında yayımlanarak 64 yaşındaki Putin’in "başkomutan" sıfatını halkın gözünde perçinlemesi sağlanıyor. Putin, Mart ayındaki seçimlerle birlikte dördüncü kez Rusya Devlet Başkanı olabilir, ancak henüz adaylığını açıklamadı.

ÇİN İLE DE TATBİKAT               

Çin ve Rusya, ilk bölümü Temmuz'da Baltık Denizi’nde yapılan tatbikatların devamı olarak, Kuzey Kore yakınlarında bugün ortak deniz tatbikatına başladılar. 

Çin'in resmi haber ajansı Xinhua, ortak askeri eğitim tatbikatlarının Rusya'nın doğu limanı Vladivotosk kıyısındaki Büyük Petro Körfezi ile Japonya'nın kuzeyinde Okhotsk Denizi'nin güney kesimi arasında yapılacağını duyurdu. Kuzey Kore konusunda barışçıl bir çözüm çağrısında bulunan Rusya ve Çin’in tatbikatı Kuzey Kore ile yaşanan gerilimle ilişkilendirilmedi.

YORUMLAR 3
  • rimel 6 yıl önce Şikayet Et
    rusya savasta nazileri yenmis abd den mi korkacak.
    Cevapla
  • Mavera 6 yıl önce Şikayet Et
    Nazileri yenmedi, Moskova'ya girerken Almanların tanklarındaki yakıt dondu.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    rusya batıya 20bin tank ve zırhlı araçla saldırsa batı bunu göğüsleyebilirmi ben hayır diyorum imkansız bu gücü durdurmak önemli ölçüde kayıp verir ama polonya almanya avusturya romanya işte danimarka ve isveçi tam dağıtırlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!