Kuzey Kore füzelerini taşıyor!

Her iki Kore'de de kutlanan Chuseok tatili öncesinde Kuzey Kore'nin askeri testler yapabileceği düşüncesi Güney Kore ordusunu alarma geçirdi

Kuzey Kore füzelerini taşıyor!
Kuzey Kore füzelerini taşıyor!
GİRİŞ 30.09.2017 14:06 GÜNCELLEME 30.09.2017 14:06
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'den yeni nükleer denemeler gelebileceği endişesiyle alarma geçti. Yerel medya, Kuzey Kore'nin 10 gün süren ve Chuseok ismi verilen geleneksel bayram süresi boyunca askeri testler gerçekleştirebileceği üzerinde durulduğunu yazdı.

Yonhap haber ajansına konuşan Güney Koreli bir askeri yetkili, "En büyük geleneksel tatillerimizden biri olan Chuseok süresince, Kuzey Kore'nin Kore yarımadasında istikrarı bozabilecek bazı büyük provokasyon girişimleri olabileceğini değerlendiriyoruz. Bu nedenle Kuzey Kore ordusunun her hareketinin yakından izliyoruz" ifadelerini kullandı.

Aynı yetkili, "Kuzey Kore'nin provokasyonları sıklaştığından beri, sabit olarak alarm durumundayız ve provokasyonlara anında yanıt veriyoruz" dedi.

10 günlük Chuseok tatili, sonbaharın gelişini simgeliyor ve her iki Kore'de de kutlanıyor.

Her şeyi denetlemesiyle ünlü Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, son olarak bir devlet çiftliğini gezdi. Tarla ve seraları denetleyen Kim'in neşesi fotoğraflara yansıdı.

FÜZELERİ TAŞIYOR

Peş peşe yaptığı füze testleriyle titreten düşüren Kuzey Kore, bu kez geliştirdiği yeni füzeleri taşırken yakalandı. Güney Kore medyası, çok sayıda füzenin son dönemde başkent Pyongyang yakınlarındaki roket tesisinden taşındığını bildiriyor. Pyonyang'ın kuzeyindeki Sanum-dong'daki yerin tam ismi, Kuzey Kore Füze Araştırma ve Geliştirme Tesisi.

Haberde adı açıklanmayan kaynak, nakliyenin ABD ve Güney Kore istihbaratları tarafından saptandığını söyledi.

Kuzey Kore, Eylül ayı içerisinde altıncı ve en güçlü nükleer denemesini gerçekleştirmiş ve Japonya üzerinden uçtuktan sonra Pasifik'e düşen bir füze denemesinde bulunmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Kasım ayı içerisinde Kuzey Kore'nin silah programının durdurulmasıyla ilgili görüşmeler yapmak için bir Asya turu yapmayı planlıyor. Trump'ın, Japonya, Güney Kore, Çin, Vietnam ve Filipinler'i ziyaret etmesi bekleniyor.

YORUMLAR 9
  • Erdoğan 6 yıl önce Şikayet Et
    bir olun zaten sizi bilerek bölmüşler yıllarca sizi kullandılar bölgenin kaderini değiştirin turpa bir tekme vurun.
    Cevapla
  • cemil 6 yıl önce Şikayet Et
    valla yigit adam en azindan amerikaya kafa tutuyor altta kalmiyor bu gune kadar kimsenin yapamadigini bu adam yapiyor helal olsun bizde variz diyor bu dunya da
    Cevapla
  • vay be arkadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    oğlum ikinizde çekik gözlersiniz amerika sarı kafa güney kuzey birleşin amerikayı sikin bu kadar basit inançlarınız sizi bağlar orak çıkarınız sa bu
    Cevapla
  • Demir 6 yıl önce Şikayet Et
    Ota bakışını gördünüz mü? Ağız bir karış açık.
    Cevapla
  • alp 6 yıl önce Şikayet Et
    kim adamım şirin oğlan eniştesini timsahlara atan turupu ne yapar acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor