Putin'e çoban köpeği hediye edildi!

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov, Rus lider Putin’e çoban köpeği yavrusu hediye etti.

GİRİŞ 11.10.2017 16:06 GÜNCELLEME 11.10.2017 16:06
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’a Orta Asya çoban köpeği Alabay hediye etti. Türkmen lider, "Ortak bir arkadaşımız var. Eşsiz Orta Asya çoban köpeği Alabay. Bugün bu ufaklığı da beraberimde getirdim" diyerek Rusya’nın Soçi kentinde görüştüğü Putin’e hediyesini verdi.

PUTİN "VERNY" ADINI VERDİ

7 Ekim’de 65. doğum gününü kutlayan Putin, alnından öptüğü köpeğe sadık anlamına gelen Verny adını verdi. Daha önce de Japonya ve Bulgaristan gibi ülkelerin liderleri, ender rastlanan köpek cinslerinin yavrularını, Putin’e hediye etmişti.

YORUMLAR 10
  • Wepalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Yakın günlerde Turkmenistan da Aziyada oyunları oldu, Aziyadanın Maskotu bu Alabay köpegidi. Maskotun ismi Vepalı yani anlamı "Sadık " Putin sadece Verni diye kendi diline tercüme etmiş.
    Cevapla
  • Sadık 6 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba Bence köpekler sadık hayvanlar olduğu için Putin o ismi vermiş ve çok yerinde bir tercih olmuş. Ülke başkanlarının aralarında hediyeleşmesi güzel. Abd rahatsz olmuştr muhtemelen
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    biz bi kangal verek
    Cevapla
  • Anonim 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu Türkmen Lider kendi kalesine çok fena gol atmış veya attırmış, Danışmanları ne iş görür bunun. İlla hediye edeceksin, kamera karşısında ne gerek vardı? Kamera karşısında ben sürümün başındayım mesajı verirsen, adam anında sana "Ancak bana sadık" diye cevap verir. Bu adam hemen danışmanlarını sorgulamalı, Siyasi zeka Sıfır.
    Cevapla
  • murad alican 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ye hediyemiz karga
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!