Yeni tehdit: Cezalandırırız, çok geç olabilir!

Kuzey Kore, Asya turu kapsamında Güney Kore'yi ziyaret edecek ABD Başkanı Trump'ı, "acımasızca cezalandırmakla" tehdit etti.

Yeni tehdit: Cezalandırırız, çok geç olabilir!
Yeni tehdit: Cezalandırırız, çok geç olabilir!
GİRİŞ 05.11.2017 16:59 GÜNCELLEME 05.11.2017 17:01
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore İşçi Partisinin resmi yayın organı Trump'ı "ahmakça görüşleriyle" Kuzey Kore'yi "ciddi şekilde tahrik etmekle" suçlayan İngilizce açıklama yayımladı. 

'PİŞMANLIK DUYMAK İÇİN ÇOK GEÇ OLUR'

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'da yer alan açıklamada, Trump'ın, diğer ABDuzmanlarının, "pervasız şantajlarını durdurması ve elini Kore'nin işlerinden çekmesi gerektiğine" ilişkin sözlerini önemsemesi gerektiği belirtildi.
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"Trump'ın ne zaman pervasız bir davranışta bulunduğunu kimse tahmin edemez. İhtiyatsız hareketini kontrol altına almanın tek yolu onu mutlak fiziksel güçle dize getirmektir. ABD, Kuzey Kore'nin iradesini yanlış değerlendirmesi ve pervasızca hareket etmeye kalkması halinde, sonrasında tüm güçlerin sefer edilmesiyle kararlı ve acımasız bir cezayla başa çıkmak zorunda kalacaktır. ABD'nin bunu önleyecek hiçbir enerjisi yok. Sonra pişmanlık duymak için çok geç olur."

Asya turunun ilk durağı Japonya'da bulunan Trump, yaptığı açıklamada, "Hiç kimse, hiçbir diktatör, hiçbir rejim ve hiçbir ülke ABD'nin kararlılığını küçümsememeli" demişti.

Öte yandan Trump, eylül ayında, New York'ta yapılan 72. BM Genel Kurulu toplantısındaki konuşmasında, nükleer programını sürdürmesi halinde bu ülkeye karşı gerekli tüm adımları atmaya hazır oldukları mesajını vererek, "(Kuzey Kore lideri) Roket adam, hem kendisi hem de rejimi için intihar misyonunda. Eğer ABD, kendini ve müttefiklerini savunmak zorunda kalırsa Kuzey Kore'yi tamamen yok etmekten başka seçeneği kalmayacak. ABD buna hazırdır, isteklidir ve bunu yapabilir ancak buna gerek kalmamasını umuyorum" demişti.

Eski ABD Başkanı George H. W. Bush'un 1992'deki turundan sonraki en uzun Asya turuna çıkan Trump, bugün Japonya ile başlayan turunda, 7-8 Kasım'da Güney Kore'yi, 8-9 Kasım'da Çin'i, 10-12 Kasım'da Vietnam'ı ve 12-13 Kasım'da Filipinler'i ziyaret edecek.

YORUMLAR 8
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sana güveniyoz roket adam
    Cevapla
  • Körfezli 6 yıl önce Şikayet Et
    Atma Rızaaaaaaaa
    Cevapla
  • 5151 6 yıl önce Şikayet Et
    yaw kim misin veya kimsin yapacaksan yap bi sey anca konusuyon
    Cevapla
  • Laliko 6 yıl önce Şikayet Et
    Siz ikinizde blöf yapıyprsunu ne sen nede trump ikinizde bir sinek bile vuramazsınız
    Cevapla
  • Mağo 6 yıl önce Şikayet Et
    Tombiş yanakları afacan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor