Rusya’da düşen roket ile ilgili ilginç iddia

8 Kasım'da ateşlenen Soyuz-2.1B adlı ağır taşıyıcı roket, yarım saat sonra görevini yerine getiremedi ve milyonlarca dolar değerindeki uydularla birlikte Atlas okyanusuna düştü.

Rusya’da düşen roket ile ilgili ilginç iddia
Rusya’da düşen roket ile ilgili ilginç iddia
GİRİŞ 30.11.2017 11:52 GÜNCELLEME 30.11.2017 11:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rus Ortodoks kilisesindeki ‘asi papazlardan’ biri olarak bilinen Peder Ardrey Kruyev ise “Roket, dini sanı yetersiz olan papaz tarafından kutsandığı için kazaya kurban gitti” diyerek herkesi şaşırttı.

Kruyev’in açıklaması, başkent Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de ilk defa katıldığı Rus Ortodoks Kilisesi Piskopos Konsey toplantısına denk geldi. Kruyev’in açıklamaları, Ortodoks Rus din adamları arasında tartışmalara yol açtı. “Moskova’nın sesi” radyosuna da konuşan Kurayev, “Din adamları işini tam yapmalı. Peder Savva, Soyuz roketini kutsarken cüppesini bile giymemiş. Böylece uğursuzluklar zincirine bir şey daha eklemiş oldu” dedi. 

'KUTSADIĞIM OTOMOBİLLER KAZA YAPMADI'

Gerektiği gibi kutsanmadığı için düşen roket tartışmasına, Papaz Vsevolod Çaplin de katıldı. Çaplin, “Ben hiç roket kutsamadım. Ama otomobil kutsadığım olmuştu. Şu ana kadar kutsadığım otomobillerden hiçbiri kaza yapmadı. Tabi bu ben onları kutsadığım için değil, sürücüsü kutsanmış otomobil kullandığından daha dikkatli olduğu için kaza yapmıyor” şeklinde konuştu. Bir başka Rus din adamı Peder Svetoslav Şevçenko ise “Ortodoks kilisesi geleneklerine göre, yeni doğan çocukları vaftiz ederek kutsuyoruz. Ancak bu herkesin cennete gideceğinin garantisini vermiyor. Biz her şeyin iyi olması için çaba sarf ediyoruz. Ancak insan hatasını kimse ortadan kaldırmıyor” dedi. 

GELENEK 20 YIL ÖNCE BAŞLADI

Rusya’da roket, tank, top, tüfek kutsanması pratiği 20 yıl kadar önce başlamış ve her geçen gün Rus Ortodoks Kilisesi’nin günlük hayatta daha aktif olması sonucunu doğurmuştu. Putin’in dünkü Piskoposlar Konseyi toplantısına katılması da bunun bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Yeni Rusya tarihinde, uzaya gönderilmeden önce kutsanan ilk roket “Soyuz TM-20” olmuştu. 1994 yılında da bir papaz, Kazakistan’daki Baykonur uzay üssüne gelerek, daha faal olan MİR istasyonuna gidecek uzay aracını kutsamıştı.

YORUMLAR 1
  • ali bulut 6 yıl önce Şikayet Et
    puhahaha ya aciyorum size son din islama gelin kurtulun böyle maskaraliklarla cehennemi boylayacaksiniz maalesef
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan