Rusya'dan ABD'ye: Kaybediyorlar!

Rus senatör Vladimir Cabarov, ABD’nin yanlış kararlar alarak uluslararası arenadaki saygınlığını yitirdiğini belirtti.

Rusya'dan ABD'ye: Kaybediyorlar!
Rusya'dan ABD'ye: Kaybediyorlar!
GİRİŞ 14.12.2017 09:21 GÜNCELLEME 14.12.2017 11:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nde Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Cabarov, ''Dış politikada yanlış kararlar alarak ABD, dünya arenasındaki saygınlığını kaybediyor. Küresel politikada hegemonya ilan etme çabaları yerine getirilemez. Amerikalılar, Rusya ve diğer ülkeleri de hesaba katma zorundalar'' dedi.

Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanıyarak ABD’nin Ortadoğu liderlerinin gözündeki otoritesini kaybettiğini ifade eden Rus senatör, bölge ülkelerinin sadece güçlü partnerleri saydığını ama Amerikalıların teröristlere karşı mücadelede acizliğini sergilediğini söyledi.

'KUDÜS'ÜN STATÜSÜ ULUSLARARASI EVRAKLARDA BELİRTİLMEKTE'

ABD’nin Kudüs açıklamasının Filistin-İsrail geriliminin tırmanmasına yol açmasından dolayı üzüntüsünü dile getiren Cabarov, ''Henüz iki taraf hiçbir şey ifade etmeyen sıradan bildirileri seslendirdi. Hukuken Kudüs’ün statüsü, uluslararası evraklarda belirtilmekte'' dedi.

Senatör, ''Filistin-İsrail ilişkilerindeki durum ABD'nin açıklamasıyla, tüm müzakere süreçlerine rağmen yıllar önceki duruma geri atıldı'' diye ekledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın ABD ile ilgili açıklamasını da değerlendiren Cabarov, Washington’un 10 yıl önce Ortadoğu’da başlattığı politikasının meyvelerini topladığını kaydederek, ''Nereye karıştılarsa her yerde kaos, yağma hükmediyor, iktidara en radikal güçler geliyordu'' dedi.

YORUMLAR 1
  • yemedik 6 yıl önce Şikayet Et
    Facebook tabii ki engeller Yahudi işi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!