Trump'ı yine topa tuttu

Kim Jong Un, işçi partisinde yaptığı konuşmada ülkesinin sahip olduğu nükleer gücün ABD karşısındaki öneminden bahsetti, konuşmasında sıkça Trump'ı hedef alan ifadeler kullandı.

Trump'ı yine topa tuttu
Trump'ı yine topa tuttu
GİRİŞ 22.12.2017 12:41 GÜNCELLEME 22.12.2017 12:42
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

KCNA ajansının haberine göre Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, İşçi Partisinin toplantısında yaptığı konuşmada, Kuzey Kore'yi "ABD'ye güçlü bir nükleer tehdit oluşturan stratejik ülke" sözleriyle nitelendirdi ve bunun inkar edilemeyeceğini belirtti.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı da ABD'nin kısa süre önce açıklanan Ulusal Güvenlik Stratejisi'ni sert bir dille eleştirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ABD'nin Kuzey Kore'nin nükleer ve füze tehditlerine karşı "ezici güç" ile yanıt vermeye hazır olduğu vurgulanan stratejinin, "Trump'ın suçlu yaradılışının" belgesi olduğu ifade edildi.

"ULUSLARARASI TOPLUM PLANININ FARKINDA OLMALI"

Açıklamada, "Uluslararası toplum, Trump'ın Kore Yarımadası'nda nükleer savaş çıkarma planının farkında olmalı. Kötü niyetlerini ve dünyayla nasıl alay ettiğini maskelemeyi amaçlarken Washington'ın diyalog önerisinin arkasında yatan (Trump'ın) gerçek maksatlarını da görmeli." değerlendirmesi yer aldı.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü de ABD'nin Ulusal Güvenlik Stratejisi'nin "açıkça Washington'ın kendilerine saldırma niyetini ortaya koyduğunu" kaydetti.

"TRUMP, BÜTÜN DÜNYANIN KENDİSİNE İTAAT ETMESİNİ İSTİYOR"

Öte yandan Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, "Trump, bütün dünyanın kendisine itaat etmesini istiyor" dedi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni güvenlik stratejisini eleştirdi. Kuzey Kore, "Trump'ın yeni ulusal güvenlik stratejisi tüm dünyanın onun isteklerine boyun eğmesi" ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore Devlet Ajansı KNCA'ya açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Trump çetesinin haykırdığı 'Önce Amerika politikası' saldırganlıktan başka bir şey değildir. Amerika'nın amacı, dünyayı kendi zevkine ve isteklerine göre hareket ettirmek" dedi.

Pazartesi günü yeni milli güvenlik stratejisini açıklayan Trump, ABD'nin Kuzey Kore'nin silah programıyla uğraşmak zorunda olduğunu belirtmişti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ise bugün Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımları artırmayı oylayacak.

Öte yandan, Güney Kore Birleşme Bakanı Cho Myoung-gyon, Kuzey Kore ile ön koşulsuz görüşmek istediklerini açıklayarak, iki taraf arasında hasar gören ilişkileri onarmak istediklerini açıklamıştı.

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR 12
  • atlı süvari 6 yıl önce Şikayet Et
    abd bunun sayesinde güney koreye ve japonyaya milyar dolarlarca mühimmat satıyor. ah aklı kıt kardeşlerim ah
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamım benim .
    Cevapla
  • hayAli 6 yıl önce Şikayet Et
    trumpın tüm ülkelere boyun eğdirmek istediği aşikar artık ama ülke içindeki göçmenlerden de çekiniyor seçim vaatlerinde bile göçmenleri kapı dışarı edelim demesi boşuna değilmiş.kendi kişisel egosunu tatmin için tüm dünyayı karşısına almaktan korkmayan bir adam var yoksa bir deli mi desek. tüm dünyayı karşısına alırsa abd iç savaşla düşer dışa gerek bile kalmaz bence .
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    keşke söyle bi bomba atsa da beyaz saray lider bakan avukat bişey kalmasa su ülkede
    Cevapla
  • Viva TC 6 yıl önce Şikayet Et
    tosun paşa iyiki varsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!