Rusya'dan kritik açıklama: Gerekirse hemen...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin, Suriye'de çözüm arayışı için üçlü olarak yeniden bir araya gelmesinin şu an için planlanmadığını söyledi.

Rusya'dan kritik açıklama: Gerekirse hemen...
Rusya'dan kritik açıklama: Gerekirse hemen...
GİRİŞ 10.01.2018 13:05 GÜNCELLEME 10.01.2018 13:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Peskov "(Rusya, Türkiye ve İran arasında) en üst düzeyde yapılacak bir görüşme planda yok. Fakat biliyorsunuz gerekmesi halinde bu tür görüşmeler hemen planlanabiliyor" dedi. 

 

 

Peskov bunları, Suriye'deki çeşitli muhalif gruplar ile hükümet yetkililerini 29-30 Ocak'ta Rusya'nın Soçi kentinde bir araya getirecek ulusal diyalog kongresinden önce üç liderin yeniden bir araya gelmesinin planlanıp planlanmadığı sorusu üzerine söyledi.

Peskov ayrıca, kongreye kimlerin davet edilip kimlerin edilmeyeceği konusundaki görüşmelerinse üç ülke arasında uzman düzeyinde devam ettiğini belirtti.

Daha önce Rus devlet yetkilileri görüşmelerde Suriye'nin kuzeyindeki Kürt güçlerin de katılmasını gerektiğini söylemiş, Ankara ise bu görüşü reddetmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye'de çözüm arayışı için Kasım 2017'de Soçi'de bir araya gelmişlerdi. Zirve, Astana sürecinin üç garantör ülkesinin devlet liderlerini bir araya getirmesi bakımından bir ilkti.

YORUMLAR 6
  • Özgür 6 yıl önce Şikayet Et
    Ama öncesinde İdlib i almak için katliama başladınız. Dökülen hep müslüman kanı
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ilımlı islam ile ılımlı muhalif tanımı siyonistlere aittir amaç ise köleleştirilmiş müslümanlardır. O zaman ılımlı pkk'lı ılımlı daeş'li demek normal
    Cevapla
  • kafkasyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    iran'ı da rusya'yı da bütün kafirleri rabbim kahhar ismi ile kahreylesin ne diyelim.
    Cevapla
  • Hacı 6 yıl önce Şikayet Et
    İcimizdekı rus iran ve abd yalakası muslumanları da insallah onlarla beraber
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...