Türkiye'nin büyükelçi hamlesine Rusya'dan açıklama

Kremlin'den Rus büyükelçinin Türk Dışişleri'ne çağrılması hakkında açıklama geldi.

Türkiye'nin büyükelçi hamlesine Rusya'dan açıklama
Türkiye'nin büyükelçi hamlesine Rusya'dan açıklama
GİRİŞ 11.01.2018 13:38 GÜNCELLEME 11.01.2018 14:41

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov'un, İdlib'deki gelişmeler sebebiyle Türk Dışişleri'ne çağrılmasıyla ilgili bir soru karşısında, Suriye'de siyasal çözüm arayışlarının, 'tarafların çeşitli düzeylerde sıkı temas halinde olmasını' gerektirdiğini söyledi. 

Suriye ordusunun, gerilimi azaltma bölgelerinden birinin bulunduğu İdlib'de ilerlemesi nedeniyle Rus Büyükelçi Yerhov'un Türk Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmış olmasının, ilişkilerin kötüleşmesine sebep olmasından endişelenip endişelenmediği sorusu yöneltildi. Peskov, 'tarafların çeşitli düzeylerde sıkı temas halinde olması' gerektiğini söyledi. 

Peskov'un konuya ilişkin açıklaması şu şekilde;

''Gerilimi azaltma bölgeleri hakkındaki anlaşmaların gerçekleştirilme süreci ve Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin hazırlıkları da dahil olmak üzere siyasal çözüm sürecine girilmesi, çeşitli düzeylerde sürekli olarak temas halinde olunmasını gerektiriyor. Bu, uzman düzeyindeki ve üst düzeydeki temaslar gibi başka düzeylerdeki temaslar için de geçerli. Bu temaslar gerçekleşiyor. Şüphesiz bu yakın diyalog devam edecek.''

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı