Kuzey Kore'den ABD'ye soğuk duş!

Pyeongchang Kış Olimpiyatları öncesinde Güney ve Kuzey Kore arasındaki olumlu gelişmeler yaşanırken, ABD ile Kuzey Kore tartışmalarında gerilim devam ediyor.

Kuzey Kore'den ABD'ye soğuk duş!
Kuzey Kore'den ABD'ye soğuk duş!
GİRİŞ 08.02.2018 09:56 GÜNCELLEME 08.02.2018 09:56

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Güney Kore Devlet Başkanı ile yaptığı görüşmede, ABD'nin doğru zamanda ve uygun koşullarda Kuzey Kore ile görüşebileceğini söylemesi üzerine, Kuzey Koreli sporcuların da katılacağı Kış Olimpiyatları için Güney Kore'ye giden ve Kuzey Koreli yetkililerle görüşebileceğini söyleyen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'e Kuzey Kore'den aksi yönde açıklama geldi ve Güney Kore'de ABD'li yetkililerle bir araya gelme niyetlerinin olmadığı açıklandı.

Kuzey Kore Savaşı'nın sona ermesinden beri, tarihinde bir olmasıyla dikkat çeken Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong'un Güney Kore'yi ziyaret edeceği haberleri oldukça dikkat çekti. Kim Yo Jong'un Cuma günü öğleden sonra Incheon Uluslararası Havalimanı'na ulaşacağı belirtildi. 

Seul hükümetine yakın bir kaynağın aktardığına göre, Kuzey Kore, Pyeongchang Kış Olimpiyatları için açılış töreninden bir gün önce Kore Yarımadası'nda bir askeri gerçit töreni düzenleyecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak