Rusya'dan kritik 'İdlib' açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov'a Türkiye'nin, Suriye'nin İdlib bölgesinde operasyon düzenleme ihtimali hakkında soru soruldu.

Rusya'dan kritik 'İdlib' açıklaması
Rusya'dan kritik 'İdlib' açıklaması
GİRİŞ 12.02.2018 13:28 GÜNCELLEME 12.02.2018 13:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bogdanov, bu konunun Astana sürecinin garantörleri olan Rusya, Türkiye ve İran arasında askerler düzeyinde görüşüldüğünü düşündüğünü söyledi.

Bogdanov, Türkiye'nin İdlib'de askeri operasyon düzenlemesi ihtimali hakkında Rusya'nın ne düşündüğü sorusuna şu yanıtı verdi:

 

 

"Astana formatı var, garantör ülkeler ve işlevsel olan gerilimi azaltma bölgeleri var. Tüm bu konuların hepsinden önce asker meslektaşlarımız düzeyinde görüşülmekte olduğunu düşünüyorum." 

Bogdanov ayrıca, "Bununla beraber, gerilimi azaltma bölgeleri hakkındaki anlaşmalara uyulması ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü korunması prensibinin izlenmesi gerektiğine inanıyoruz" diye ekledi.

Suriye'deki dört gerilimi azaltma bölgesinden biri İdlib'de bulunuyor. İdlib'in iç bölgelerinde Türk askerlerinin gözlem görevi yapacağı konusunda anlaşılmıştı.

Suriye'deki dört gerilimi azaltma bölgesi ilk aşamada altı ay süreli geçici bir önlem olarak oluşturulmuştu. Söz konusu bölgelerde hava saldırıları dahil olmak üzere tarafların silah kullanımının sona ermesi ve bu bölgelere insani yardımın ulaştırılması hedefleniyor.

YORUMLAR 6
  • adem 6 yıl önce Şikayet Et
    iyi ozaman da sen niye kırıma girip çıkmadın orası ukraynaya ait değilmi
    Cevapla
  • Temel Duran YILDIRIM 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu İdlib'e kontrol noktaları kurulması olayı Acem ve Rus işi bir tuzaktan başka bir şey değil.
    Cevapla
  • reşat 6 yıl önce Şikayet Et
    rejim neden bombalıyor o zaman? bu anlaşmalar sadece öso için mi geçerli?
    Cevapla
  • doğrusu budur 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye 12 noktaya konuşlanacak.Rusya askerlerine o bölgede kan kusturan muhalifler var.Türkiye yavaş hareket edince Rusya'nın orada uçağı düşürüldü ve 5 gün hava sahası kapatıldı.Tankımız vurulup,9 askerimiz şehit olunca hava sahasının önemini tecribe ettik ve İdlibte kontrol noktası kurma işine hız verdik.Ayrıca orada hem bizim hem Rusyanın hem İranın hem de Suriyenin terör grubu kabul ettiği örgütler var.O terör grubu vurulunca siviller vuruluyor diye algı yapılıyor sonra ortaya şu neden bombalıyor bu neden vuruyor sorusu gündeme geliyor.
    Cevapla
  • eşit hak 6 yıl önce Şikayet Et
    suriye halkının toprak bütünlüğü ne olacak. suriye tek başına esedin veya esed yandaşlarının vatanı değil. sanki esed mal sahibi gibi bir hava yaratılıyor. rusyanın ösoyu ve muhalifleri bombalaması affedilmez bir hata. diktatörü tut, halkı vur. bu kafayla tabiki sorunlar katlanarak büyür. evvela sorunun iki tarafı olduğunu kabul edecek tüm taraflar. her iki tarafında eşit hakları olduğunu kabul edecekler. eğer anlaşamayacaksa esed szuriyenin yarısını suriye halkının diğer yarısına bırakmak zorunda. başka türlü anlaşma nasıl olabilir. gel bombala, gel bombala gel bombala. bir günde seni bombalarlar.
    Cevapla
  • duman 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun bakanlıktan...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü