Berdimuhamedov'a 'Yılın Devlet Adamı' ödülü

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov'a, Siyaset Dergisi'nin "Yılın Devlet Adamı ve Demokrasi Onur Ödülü" verildi.

Berdimuhamedov'a 'Yılın Devlet Adamı' ödülü
Berdimuhamedov'a 'Yılın Devlet Adamı' ödülü
GİRİŞ 07.07.2011 11:11 GÜNCELLEME 07.07.2011 11:11

Türkmenistan Kültür ve Sanat Günü dolayısıyla, Oğuz Han Devlet Başkanlığı Sarayı'nda düzenlenen genişletilmiş bakanlar kurulu toplantısı sırasında ödül takdim edildi.

Siyaset Dergisi Yönetim Kurulu Başkanı G. Gül Kılıçaslan, ödül töreninin takdimi sırasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ankara'da aralıksız ve istikrarlı bir şekilde 17 yıldır yayımlanan Siyaset Dergisi'nin Yönetim Kurulu, 17. Kuruluş yıldönümünde Ekselansları Cumhurbaşkanı'na, Türkmenistan'da gerçekleştirdikleri büyük kalkınma atılımları, toplumsal refah düzeyinin yükselmesinde sağladığı önemli hamleleri, demokratik düzeni güçlendirici uygulamaları, Türkmenistan'da insan haklarının geliştirilmesi için gösterdiği özenli çalışmaları ve bu alanlardaki etkin ve başarılı çalışmaları dolayısıyla Yılın Devlet Adamı ve Demokrasi Onur Ödülü verilmesini uygun görmüştür."

Berdimuhamedov, yaptığı teşekkür konuşmasında, bu ödülü, iki ülke halkları arasındaki sarsılmaz dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin yeni bir sembolü olarak kabul ettiğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu