Silah deposu patladı: 15 ölü

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a 25 kilometre uzaklıktaki Abadan kenti yakınındaki silah deposunda meydana gelen patlamada 15 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Silah deposu patladı: 15 ölü
Silah deposu patladı: 15 ölü
GİRİŞ 11.07.2011 02:40 GÜNCELLEME 11.07.2011 02:40

Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov başkanlığında toplanan özel komisyonda Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri ve İstihbarat Bakanı Yaylım Berdiyev, olay hakkında bilgi verdi. 

Hasar tespit çalışmalarının sürdüğü ve olayda sorumluluğu olanların ve patlamanın sebeplerinin detaylı bir şekilde soruşturulduğu belirtildi. Patlamada 2 asker ve 13 sivil vatandaşın öldüğü açıklandı. Konutlar ve diğer binaların da hasar gördüğü patlamaya aşırı sıcakların yol açtığı belirtildi. Yaylım Berdiyev patlayan mühimmatın uzak mesafelere yayıldığını söyledi. Berdiyev, depodaki mühimmatın Sovyetler döneminden kaldığını ve uzun zaman önce imha edilmesi gerektiği vurguladı.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, patlamada hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı dilerken olayda zarar gören bütün vatandaşlara devlet tarafından maddi yardım yapılacağını söyledi. Olayda Savunma Bakanlığındaki bazı yetkililerinin ihmali olduğunu dile getiren Berdimuhamedov, Savunma Bakan yardımcısı Merdan Agayev'i görevden aldı. Savunma Bakanı Begenç Gündoğdiyev'e de kınama cezası veren Berdimuhamedov, Gündoğdiyev'in general rütbesini de albay seviyesine indirdi.

Berdimuhamedov, yetkililere Abadan kentindeki bütün eski binaların yıkılarak, yeni bir kentin kurulması yönünde talimat verdi. "Vatandaşlarımız hiç bir şeye endişe etmesin, yaraların sarılması için bütün imkanlar seferber edilecektir" diye konuşan Berdimuhamedov, çalışmaların bir an önce başlatılmasını talep etti.

Resmi olmayan kaynaklar ise 7 Temmuz'daki patlamada can kaybının 100'ün üzerinde olduğunu iddia ediyor.  Çok sayıda binanın zarar gördüğü kentte hayatın normale dönmeye başladığı belirtildi.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi