Rusya'da müftü yardımcısı öldürüldü

Rusya'nın Kuzey Kafkasya Cumhuriyetleri'nden Kuzey Osetya'da Müftü yardımcısı olarak görev yapan İbragim Dudarov silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Rusya'da müftü yardımcısı öldürüldü
Rusya'da müftü yardımcısı öldürüldü
GİRİŞ 27.12.2012 15:38 GÜNCELLEME 27.12.2012 16:50

Rusya Soruşturma Komisyonu başkent Vladikavkaz'da din adamını aracının içerisinde öldürülmüş olarak bulduklarını, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattıklarını açıkladı. Din adamının görevi ile ilişkili olarak öldürülmüş olabileceği üzerinde duruluyor.

Kuzey Osetya Müftüsü Hacı Murat Gatsalov konu ile ilgili yaptığı açıklamada, evine yaklaştığı sırada gece saatlerinde saldırının gerçekleştiğini, 5 el ateş edilerek yardımcısının öldürüldüğünü ifade etti. Dudarov'un barış yanlısı bir insan olduğunu belirten Gatsalov, "İnancından dolayı öldürüldü. Birileri burada bu tarz İslami anlayışı istemiyor." suçlamasında bulundu. Annesi rahatsız olan müftü yardımcısının bir ay önce bir kız çocuğu dünyaya gelmişti.

Son günlerde özellikle Müslüman din adamlarına yönelik saldırılar Kafkaslarda yoğunlaştı. Ağustos ayında 74 yaşındaki din adamı Şeyh Said Atasayev bombalı saldırıda yaşamını yitirmişti. Temmuz ayında da Tataristan Müftüsü İldus Faizov'un aracına saldırı düzenlenmiş, müftü yaralı olarak kurtulurken, yardımcısı hayatını kaybetmişti. Sadece 2012'de 7 din adamının silahlı saldırı sonucu öldükleri belirtiliyor.

Bölgede faili meçhul cinayetler sadece din adamları ile sınırlı değil. Aralık ayında Kabarday-Balkar'da gazeteci Kazbek Gekkiyev ve iki gün önce de Tarım Akademisi Rektörü Boris Jerukov uğradığı saldırı sonucu öldü. Olayların arkasında mafya hesaplaşmaları, ayrılıkçı militan gruplar ya da kişisel hesaplaşmaların olabileceği kaydediliyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı