İdam kararı Bangladeş'i karıştırdı: 82 ölü

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi lideri Delver Hüseyin Saidi'nin idama mahkum edilmesini protesto eden göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 82 kişi öldü.

GİRİŞ 28.02.2013 19:28 GÜNCELLEME 01.03.2013 10:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bangladeş'te, Cemaat-i İslami lideri Delver Hüseyin Saidi hakkında verilen idam kararını protesto edenlerle, kararı destekleyenler arasında çıkan çatışmalarda ölü sayısı 82'ye yükseldi.

Saidi hakkında Bangladeş Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin, bağımsızlık savaşında katliama destek verdiği ve Hinduları Müslüman olmaya zorladığı gerekçesiyle idam kararı vermesinin ardından, düzenlenen protestolarda tansiyonun yükseldiği ve idamı destekleyenlerle karara karşı çıkanlar arasında artan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 82'ye yükseldiği belirtildi.

Ana muhalefet Bangladeş Milliyetçi Partisi (BNP) idam kararını, ''Bangladeş tarihinin en vahşi katliamı'' olarak nitelendirdi. BNP Başkan Yardımcısı Mirza Fahr'ul İslam Alamgir, ''Saidi'ye idam cezası verilmesinin hemen ardından hükümet, polisi ve hükümet partisi olan Avami Lig destekçilerini halkı öldürmeye gönderdi. Bugün yapılanlar, faşist hükümetlerin yaptıklarından daha beterdir. Bu katliam, Bangladeş tarihinin en vahşi katliamı olarak tarihe geçecek. Halk, bugün korku altında'' dedi.

Cemaat-i İslami, kararı protesto için Pazar ve Pazartesi günü ülkede genel grev ilan etti. Bugün, Cuma namazından sonra ülke genelinde protestoların artması bekleniyor.

Hükümet ise protestoların artması üzerine Bangladeş ordusundaki özel güçlerden oluşan Bangladeş Sınır Muhafızları'nın (BGB), Bangladeş sokaklarında yoğun bir şekilde görev alacağını duyurdu.

AA

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Salih Kılınç 11 yıl önce Şikayet Et
    İslam Birliği Kurulmadan akan kanlar durmaz. İslam ahlakı dünyaya hakim olmadan, Müslüman devletler birleşmeden , dünyanın hiç bir yerinde inananlar huzurlu olmayacaktır.
    Cevapla
  • Mehmet Tirpan 11 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki neymiş.... Bangladeşi de Bangladeşliler yönetmiyormuş... Hindular için Milli Mücadele vermiş partinin başkanını asıyorlar. İneğe tapan Hindu azınlık için bir Müslüman lider kurban ediliyor. Çünkü beyefendiler için inek kutsaldır, Müslüman kanı ise dünyanın her yerinde helâl ve en ucuz sıvıdır.
    Cevapla
  • mehmet duran 11 yıl önce Şikayet Et
    siz ne yaparsanız yapın allah nurunu tamama erdirecektir. bütün dünyada hep müslümanlar ın kanı akıyor her karanlık günün ardından güneş doğacaktır ama o zaman yakındırkan emiciler kendi kanlarında boğulacaktır --inned dinel islam
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 11 yıl önce Şikayet Et
    coook yanlis davul zurna varken olurmu bu. sucluya davul zurnali karsilama cezaevindekine bes yildizli otel konforu vermek varken ne diye göstericilere ates acarlar ki bizde biber gazi sikani bile görevden aliyorlar kaldi göstericilere ates acacak hemme göstericilere tazminat ödenir polis ömür boyu hapis alir bizden biraz ders alin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki