Cezaevinden Bundesliga'ya giden yol

Paderborn'un Almanya doğumlu Türk futbolcusu Süleyman Koç, hazırlık maçında Athletic Bilbao'ya attığı golle adından söz ettirdi.

Cezaevinden Bundesliga'ya giden yol
Cezaevinden Bundesliga'ya giden yol
GİRİŞ 29.07.2014 17:13 GÜNCELLEME 29.07.2014 17:13

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekibi Paderborn'un Almanya doğumlu Türk futbolcusu Süleyman Koç, hazırlık maçında İspanya'nın Athletic Bilbao takımına attığı golle adından söz ettirdi.

Bild gazetesi, karşılaşmanın 64. dakikasında yaklaşık 20 metreden attığı golle büyük beğeni toplayan futbolcudan, "Doğru yolda ilerliyor" ifadesiyle övgüyle bahsetti. Haberde, Koç'un 2011 yılında adının bir soygun olayına karışması nedeniyle 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı, iyi hal nedeniyle 2012 yılında beraat ettiği ve o tarihten bu yana Paderborn takımında forma giydiği hatırlatıldı.

Paderborn'un teknik direktörü Andre Breitenreiter de hızı ve yaptığı hamlelerle Süleyman Koç'un takım için önemli bir silah olduğunu dile getirdi.

Koç, geldiği noktanın büyük bir mücadelenin eseri olduğunu vurgulayarak, "Birkaç ay önce nerede olduğum düşünülürse, bu benim için harika bir durum" ifadelerini kullandı. 25 yaşındaki futbolcu, Bundesliga'da yükselerek adını duyurmak istediğini belirterek, "Benim için önemli olan sürekli ileriye bakmak. Asistlerimle takıma katkı sağlamak istiyorum. Bilbao maçında olduğu gibi mümkün olduğunca da çok gol atmak istiyorum" şeklinde görüş belirtti.

Sezon hazırlıklarını sürdüren Paderborn, geçen hafta karşılaştığı Athletic Bilbao'ya 2-1 mağlup olmuş, maçta takımın tek golünü ise Süleyman Koç kaydetmişti. Paderborn, geçen sezon ikinci ligde 62 puan toplayarak Köln'ün ardından ikinci sırayı almış ve Bundesliga'ya yükselmişti.