Bayern Münih, Schalke'ye diş geçiremedi

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin 2. hafta karşılaşmasında Bayern Münih, deplasmanda Schalke 04 ile 1-1 berabere kaldı.

Bayern Münih, Schalke'ye diş geçiremedi
Bayern Münih, Schalke'ye diş geçiremedi
GİRİŞ 30.08.2014 22:41 GÜNCELLEME 30.08.2014 23:30

Veltnis Arena'da oynanan karşılaşmada Bayern Münih, karşılaşmanın 10. dakikasında Robert Lewandowski'nin gölüyle 1-0 öne geçti. Maçın ilk yarısı Bayern Münih'in 1-0'lık üstünlüğüyle geçildi.

Bayern Münih'in dün İspanya'nın Real Madrid takımından transfer ettiği Xabi Alonso'nun ilk onbirde başladığı karşılaşmanın 60. dakikasında Schalke 04 Benedikt Höwedes'in golüyle 1-1'lik eşitliği sağladı. Maçın kalan dakikalarında 1-1'lik eşitlik bozulmadı ve iki takım da 1'er puanla yetindi.

Bayer Leverkusen, sahasında Hertha Berlin'i 4-2'lik skorla geçti. Ev sahibi ekibin golleri Tin Jedvaj, Emir Spahic, Julian Brandt ve Karim Bellarabi'den gelirken, başkent ekibinin gollerini kendi kalesine Jedvaj ve Julian Schieber attı. Karşılaşmada 90 dakika sahada kalan ve bir şutu direkten dönen Hakan Çalhanoğlu iki asist yaptı.

Ligin 1. haftasında Borussia Dortmund'u deplasmanda 2-0 mağlup eden Bayer Leverkusen, ligde 6 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

Ligin yeni takımı SC Paderborn deplasmanda Hamburg'u 3-0 mağlup ederek Bundesliga'da ilk galibiyetini alırken, VfL Wolsburg sahasında Eintracht Frankfurt ile 2-2 berabere kaldı. Wolfsburglu Malanda'nın Eintracht Frankfurt'a karşı da kısa mesafeden topu boş filelerle buluşturamaması dikkat çekti. Malanda geçen hafta da Bayern Münih'e karşı oynanan karşılaşmada kısa mesafeden topu boş kaleye atamamıştı.

Ligde lider Bayer Lerverkusen'i 4'er puana sahip olan SC Paderborn, Hoffenheim, FC Köln, Bayern Münih ve Eintracht Frankfurt takip ediyor.

Bundesliga'da bugün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

Bayer Leverkusen-Hertha Berlin: 4-2

VfL Wolfsburg-Eintracht Frankfurt:2-2

Werder Bremen-Hoffenheim: 1-1

VfB Stuttgart-FC Köln: 0-2

Hamburg-SC Paderborn: 0-3

Schalke 04-Bayern Münih: 1-1

Bundesliga'da yarın Mainz 05-Hannover 96 ve SC Freiburg-Borussia Mönchengladbach karşılaşmaları oynanacak.