Roma seriyi bozmadı

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 3. haftasında Roma, sahasında Cagliari'yi 2-0 yendi.

Roma seriyi bozmadı
Roma seriyi bozmadı
GİRİŞ 21.09.2014 19:25 GÜNCELLEME 21.09.2014 19:25

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta ev sahibi Roma, baştan sona oyunun kontrolünde elinde tutarak Cagliari karşısında rahat bir galibiyet aldı.

Hakem Sbaestiano Peruzzo'nun yönettiği maçın 10. dakikasında Roma, Destro'nun golüyle 1-0 öne geçti. Florenzi'nin asistinde Destro, altı pasta bekletmeden yaptığı vuruşla takımın ilk golünü attı.

İlk golün asistini yapan Florenzi, 13. dakikada topu kalecinin sağından ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı ve takımını rahatlattı. Genç oyuncu, golden sonra tribüne koşarak gol sevincini büyükannesiyle paylaştı. Florenzi, bu sevinci dolayısıyla hakem Peruzzo'dan sarı kart gördü.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve ev sahibi takım, hanesine 3 puanı yazdırdı. Roma, bu sonuçla ligde kendisi gibi 3'te 3 yapan son şampiyon Juventus ile 9 puanla zirvede yer aldı.

Sezon başından Fenerbahçe'den Roma'ya transfer olan milli futbolcu Salih Uçan ise sakatlığı sebebiyle 18 kişilik kadroda yer almadı. Uçan'ın, kasığındaki problem nedeniyle en az 15 gün daha forma giyemeyeceği öğrenildi. Romalı yetkililer, futbolcunun sakatlığının çok ciddi olmadığını ve tedavi sürecinin sürdüğünü belirtti.

Salih Uçan, takımının 2-0'lık galibiyetiyle sonuçlanan mücadeleyi sakatlığı bulunan bir diğer takım arkadaşı Arjantinli genç golcü Juan Iturbe ile tribünden izledi.