Hakan'ın durumu maç saati belli olacak

Bayer Leverkusen'in teknik direktörü Roger Schmidt, Hakan Çalhanoğlu'nun oynama durumunun maç saatinde belli olacağını söyledi.

Hakan'ın durumu maç saati belli olacak
Hakan'ın durumu maç saati belli olacak
GİRİŞ 31.10.2014 15:29 GÜNCELLEME 31.10.2014 15:29

Schmidt, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Çalhanoğlu'nun son oynadıkları Almanya Kupası mücadelesinde ayak topuğuna darbe aldığını ve tedavisine devam edildiğini belirtti.

Ligin 10. haftasında yarın oynayacakları Hamburg'a karşı milli futbolcunun sahaya çıkıp çıkmayacağının maç saatinde belli olacağını vurgulayan Schmidt, "Oynarsa harika bir maç çıkaracağına inanıyorum" dedi.

Çalhanoğlu'nun tedbir amacıyla Hamburg karşısında oynatmamak gibi bir düşüncesi olmadığını vurgulayan Schmidt, "Hakan, özellikle orta sahada Simon Rolfes, Gonzalo Castro ve Stefan Reinartz oynamadığında bizim için çok önemli bir oyuncu" ifadesini kullandı.

Schmidt, Çalhanoğlu'nun eski takımı Hamburg'a karşı oynama ihtimali nedeniyle müsabakanın farklı bir boyut kazanabileceğini kaydederek, "Sadece maça konsantre olmalıyız. Bizi orada özel bir atmosfer bekliyor, ancak bu bizi daha fazla kenetlendirir" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Alman basınında yer alan haberlerde, Hakan Çalhanoğlu'nun geçen sezon Bayer Leverkusen'e transfer olmasına tepki göstermek isteyen bazı Hamburglu taraftarların karşılaşma esnasında milli futbolcuyu protesto etmeye hazırlandığını öne sürdü.

Taraftarların maç sırasında Çalhanoğlu aleyhine tribünde pankart açmak için kulüpten izin istediği ve yönetimin hakaret içermemesi koşuluyla buna olumlu yanıt verdiği belirtildi.

Çalhanoğlu, geçen sezon Hamburg'da 11 gol atarak takımın ikinci lige düşmemesinde önemli rol üstlenmişti. Sezon başında 14,5 milyon avro karşılığında Bayer Leverkusen'e transfer olan milli futbolcu, bu sezon ligde 9 maçta 2 gol ve 2 asist yaptı.