FIFA'dan gelen haber Juve'yi sarstı!

Serie A'da geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan ve bu sezon Devler Ligi'nde mücadele edecek olan Juventus, Antonio Conte'nin cezasına ilişkin FIFA'dan gelen haberle sarsıldı.

FIFA'dan gelen haber Juve'yi sarstı!
FIFA'dan gelen haber Juve'yi sarstı!
GİRİŞ 15.09.2012 10:38 GÜNCELLEME 15.09.2012 13:24

Şikeyi örtbas ettiği gerekçesiyle İtalya Futbol Federasyonu tarafından 10 ay men cezası alan Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte, FIFA'dan gelen haberle sarsıldı.

FIFA'dan yapılan açıklamada, İtalyan teknik adamın dosyasının Disiplin Kurulu tarafından incelendiği belirtilirken 10 aylık cezanın, tüm uluslararası karşılaşmaları ve özel maçları da kapsadığının altı çizildi. FIFA'dan gelen bu haberle sarsılan Conte, bu kararla birlikte Serie A karşılaşmalarının yanısıra Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarında da yedek kulübesinde yer almayacak.

Yaz aylarında iki savcılık tarafından yürütülen soruşturma ile ortaya çıkartılan şike skandalı İtalya Futbol Federasyonu'nun verdiği cezalarla sonuçlanmıştı. İtalya Futbol Federasyonu Disiplin Komitesi, 2010-2011 sezonunda Serie B'de mücadele eden Siena'yı çalıştırdığı dönemde, Novara-Siena ve Siena-Albinoleffe karşılaşmalarındaki şikeyi bildiği halde, yetkili makamlara bildirmeyen Conte'ye 10 ay hak mahrumiyeti cezasını uygun bulmuştu.

(sporx)