Almanya'da Müslümanların talebi sonuçsuz

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi, dinî bayramların Müslümanlar için resmî tatil günü olmasını istedi. Ancak Almanya'da bu talep olumlu karşılanmadı.

Almanya'da Müslümanların talebi sonuçsuz
Almanya'da Müslümanların talebi sonuçsuz
GİRİŞ 31.03.2013 00:33 GÜNCELLEME 31.03.2013 00:33

Almanyanın Sesi'nde yer alan habere göre Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Ayman Mazyek, Ramazan ve Kurban bayramlarının birer gününün Müslümanlar için resmî tatil günü olmasını istedi. Mazyek, WAZ medya grubuna yaptığı açıklamada, böyle bir adımın atılmasının "uyum politikası açısından önemli bir işaret olacağını" vurguladı. Böyle bir uygulamanın olumlu etkileri olacağına dikkat çeken Mazyek, örneğin Müslüman bir polis memurunun, Paskalya Yortusu sırasında izin almak isteyen bir meslektaşının yerine çalışabileceğini, buna karşılık Kurban Bayramı'nın ilk günü izin alabileceğini belirtti.

Öneriye tepkiler

Ancak Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi'nin önerisi olumlu karşılanmadı. Alman Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı Wolfgang Bosbach, Müslümanlar için resmî bir tatil günü uygulamasının gerekli olduğunu düşünmediğini belirtti. Hrıstiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Bosbach, "Almanya'da İslamî bir geleneğin" bulunmadığını vurguladı.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma, Uyum ve Sosyal İşler Bakanı Sosyal Demokrat Partili (SPD) Guntram Schneider, resmî tatil günlerinin sayısının artırılmasının ekonomik açıdan karşılanamayacağını savundu.

Piskoposlar Konferansı Dinler Arası Diyalog Alt Komisyonu Başkanı Hans-Jochen Jaschke ise Müslümanların dinî bayramlarının da yasalarla güvence altına alınması gerektiğini belirterek, ancak Müslümanların bayramlarının, Hrıstiyanların dinî günleri ile aynı karaktere sahip olmadığını ifade etti. Hamburg Yardımcı Piskoposu Jaschke, dinî bayramların sadece tatil günü olmadığını, kültürün ve Hrıstiyan geleneğinin bir işareti olduğunu vurguladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi