Yunanistan Almanya'dan işgal tazminatı almakta ısrarcı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos, İkinci Dünya Savaşı'ndaki Alman işgali nedeniyle talep ettikleri tazminattan hiçbir zaman vazgeçmediklerini söyledi.

Yunanistan Almanya'dan işgal tazminatı almakta ısrarcı
Yunanistan Almanya'dan işgal tazminatı almakta ısrarcı
GİRİŞ 24.04.2013 15:45 GÜNCELLEME 24.04.2013 15:45

Yunanistan parlamentosunda, muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon SYRİZA'nın talebi üzerine, İkinci Dünya Savaşı'ndaki Nazi Almanyası işgali nedeniyle talep edilen savaş tazminatları konusunda bir oturum yapıldı.

Dışişleri Bakanı Avramopulos, buradaki konuşmasında, "Tazminatlar meselesinin karşılıklı olarak kabul edilir bir şekilde kapanmadığını" ifade ederek, "Bize vermeyi redettikleri herşeyi talep ediyoruz. Savaş tazminatlarıyla ilgili sürünceme (belirsizlik) devam ediyor" dedi.

Savaş tazminatları konusunun karmaşık bir konu olduğunu belirten Avramopulos, "Bu meselenin daha önce sonuçlandırılmış olması gerekirdi. Ancak, tarih bazen zamana göre değil, yapılan işlere göre değerlendirmektedir. Hiçbir Yunan hükümeti Almanya'dan olan tazminat talebinden vazgeçmedi" diye konuştu.

SYRİZA lideri Aleksis Çipras ise Yunanistan'ın Almanya'dan olan tazminat taleplerinin "tarihi ve ahlaki açıdan talep etmesi gereken borçlar" olduğunu söyledi.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ı bu konuda yetersiz kalmakla suçlayan Çipras, daha etkili mücadele için siyasi partiler arasında bir komisyon oluşturulmasını istedi.

Yunanistan, İkinci Dünya Savaşı'nda 1941-1944 döneminde Nazi Almanya'sının işgalinde kalmıştı.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?