Kayalara oturan gemi ile ilgili yeni iddialar

İtalya'nın önemli limanlarından biri olan Cenova'da önceki gün "Jolly Nero" adlı yük gemisinin kontrol kulesine çarpması sonucu 7 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili tanıklardan yeni açıklamalar geldi.

Kayalara oturan gemi ile ilgili yeni iddialar
Kayalara oturan gemi ile ilgili yeni iddialar
GİRİŞ 09.05.2013 22:29 GÜNCELLEME 09.05.2013 22:29

Kontrol kulesine çarpan Jolly Nero'nun kaptanı Roberto Paoloni ile olay anında birlikte bulunan gemi personelinden Antonio Anfossi'nin, ''Corriere della Sera'' ve ''XIX Secolo'' gazetelerinde, "Gemi, komutlara yanıt vermiyordu. Kontrol dışı kalmıştı. Biz, her şeyi denedik ancak faydasızdı" ifadeleri yer aldı.

Bu arada, kentin işlek meydanlarından biri olan Piazza Matteoti'de, binlerce kişinin katılımıyla saygı duruşu düzenlendi. Kazada hayatını kaybeden 7 kişi anısına yapılan 15 dakikalık saygı duruşu sırasında, bankalar ve iş yerleri kapatıldı, okullarda da eğitime ara verildi.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus da Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Tarcisio Bertone aracılığıyla Cenovalı rahiplere gönderdiği taziye mesajında, olayda yaşamını yitirenler ve yararlılar için dua ettiğini, kentin acısını derinden paylaştığını belirtti.

Öte yandan, kazanın ardından kaybolan iki kişinin aranmasına devam ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor