Stockholm'de polis cinayetinde olaylar dinmiyor

İsveç'te başkent Stockholm'un göçmen mahallesi Husby'de, polisin, elinde bıçak olduğu iddia edilen bir kişiyi öldürmesinden sonra başlayan olaylar devam ediyor.

Stockholm'de polis cinayetinde olaylar dinmiyor
Stockholm'de polis cinayetinde olaylar dinmiyor
GİRİŞ 21.05.2013 22:15 GÜNCELLEME 21.05.2013 22:15

Polisle çatışan maskeli gençler, park halindeki araçları ateşe verdi.

İsmi açıklanmayan bir gencin geçen pazartesi akşamı polis tarafından öldürülmesi üzerine gerginliğin arttığı bölgeye, çok sayıda emniyet görevlisi sevk edildi.

Polislerin mahallede oturanlara "ırkçı ve aşağılayıcı terimlerle hitap ettikleri" iddiasının yayılması üzerine olaylar daha da büyüdü. Maskeli gençler polislere taş ve sopalar ile saldırdı, park halindeki araçları ateşe verdi. Bazı araçlar tamamen yandı.

Öte yandan mahalle sakinleri, polislerin kendilerine ırkçı ifadelerle hitap ettiğini ve köpeklerle saldırdıklarını ileri sürdü.

Olayların başladığı günden bu yana sessizliğini koruyan İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt de bugün mecliste yaptığı açıklamada, gençleri sakin olmaya çağırarak, hiçbir şeyin şiddet yoluyla değiştirilemeyeceğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da alçak provokasyon: Siyonist propagandayla Türk milletine meydan okudu!
CHP karıştı! Belediye başkanı disipline sevk edildi: Muhatabım değil, işine baksın...