AP İnsan Hakları Komitesi'nde Gezi tartışması

Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komitesi'nde "Son dönemde Türkiye'de İnsan Hakları İhlalleri" başlığı altında Gezi Parkı odaklı gelişmeler ele alındı.

AP İnsan Hakları Komitesi'nde Gezi tartışması
AP İnsan Hakları Komitesi'nde Gezi tartışması
GİRİŞ 10.07.2013 22:48 GÜNCELLEME 10.07.2013 22:48

Dar katılımlı oturuma, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun Ankara'da bulunan merkezinden Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Selçuk Atalay ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Sekreteri Emrah Şeyhanlıoğlu telekonferansla bağlanıp sunum yaptı.

Gezi Parkı olaylarında yaşanan can kayıpları ve yaralananlar hakkında bilgi veren Atalay, Sağlık Bakanlığı'nın tabip odalarına başvurarak gönüllü doktorlar ve tedavi gören kişilerin sayılarını ve isimlerini talep ettiğini ancak bu bilgilerin verilmediğini belirtti.

Atalay, yaralanan protestocuların büyük çoğunluğunun isimlerinin polis kayıtlarına girmesinden endişe etmeleri nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na bağlı acil servislere müracaat etmediğini, bu yüzden gerçek yaralı sayısının kayıtlara girenden çok daha yüksek olduğunu iddia etti.

İHD Genel Sekreteri Şeyhanlıoğlu ise Gezi Parkı olaylarının yeşili koruma çabasından daha çok "otoriterleşen rejime" karşı toplumda oluşan bastırılmış enerjinin dışa vurumu olduğunu ileri sürdü.

Şeyhanlıoğlu, ellerindeki bilgilere göre 3000'den fazla kişinin gözaltına alınıp serbest bırakıldığını, 66 kişinin tutuklandığını aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!