Almanya'da Müslüman öğrenciler için burs

Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı, Müslüman üniversite öğrencilerinin yüksek öğrenimine destek amacıyla burs programı başlattı.

Almanya'da Müslüman öğrenciler için burs
Almanya'da Müslüman öğrenciler için burs
GİRİŞ 17.07.2013 12:36 GÜNCELLEME 17.07.2013 12:36

Eğitim Bakanı Johanna Wanka, Müslüman öğrencilerin Alman toplumunda faydalı ve başarılı işler yaptığına dikkati çekerek, burs programıyla toplumdaki fırsat eşitliğine destek verdiklerini belirtti.

Bakanlığın burs programı kapsamında, Alman yüksekokullarında öğrenim gören başarılı Müslüman üniversite öğrencileri, aylık gelire bağlı olarak ayda 670 avroya varan burs ve ek olarak kitap parası alabilecek. Doktora öğrencilerine ise ayda 1.050 avro ödenecek.

Osnabrück Üniversitesi İslam İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Bülent Uçar, Almanya'da devlet ve ilgili kurumların zaten diğer dinlere inanan öğrencilere burs verdiğine işaret etti. Uçar, bugüne kadar Müslüman öğrenciler için burs vakfı olmadığını ve Avicenna Vakfı ile birlikte bunun başarıldığını dile getirdi.

Alman Eğitim ve Araştırma Bakanlığı, Avicenna Burs Programına, gelecek dört yıl içinde yaklaşık yedi milyon avroluk kaynak sağlayacak. Bakanlık, Avicenna dışında 12 burs programına daha destek veriyor.

Adını 11. yüzyılda yaşayan ünlü Müslüman bilgin ve hekim İbn-i Sina'nın Latince'de kullanılan adı olan Avicenna'dan alan vakfa maddi olarak Mercator Vakfı da destek verecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!