Merkel'den Mısır'la ilgili flaş açıklama

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Mısır'da yaşanan şiddet olaylarından dolayı bu ülke ile ilişkileri yeniden değerlendireceklerini bildirdi.

Merkel'den Mısır'la ilgili flaş açıklama
Merkel'den Mısır'la ilgili flaş açıklama
GİRİŞ 18.08.2013 22:52 GÜNCELLEME 19.08.2013 00:24
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Alman İkinci Televizyon Kanalı ZDF'ye "yaz röportajı" veren Merkel, Mısır'daki durumun endişe verici olduğunu belirterek, burada şiddetin durması için elden gelenin yapılması gerektiğini vurguladı. Merkel, şiddet ile siyasi çatışmaların çözülemeyeceğine dikkati çekti.

Mısır'a yönelik silah satışı konusunda bir soruya karşılık Merkel, "Mısır'a ilişkin durumu tümüyle yeniden değerlendireceğiz" ifadesini kullandı.

Silah ihracatının kısıtlanmasının Mısır yönetimine şiddetin kabul edilemez olduğunu açık bir şekilde ifade etmek için düşünebilir bir yol olabileceğinin altını çizen Merkel, muhtemelen gelecek hafta AB ülkelerinin dışişleri bakanlarının bir araya geleceğini, bu toplantıdan sonra konuyla ilgili hangi tedbirlerin alınacağını inceleyeceklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • ALİ ÜNLÜER 10 yıl önce Şikayet Et
    bunu söylerken bıyık altından güldüğünü gördüm desem. kimse inanmaz çünkü bıyığı yok.
    Cevapla
  • ali cesur 10 yıl önce Şikayet Et
    inanayımmı. konuştuğu kelimeler hep yuvarlak çıkar için silahı satarlar görüşmeyide haftaya öbür haftaya 1 ay sonraya hep böyle ileri ki bi tarihe atarlar
    Cevapla
  • egemen kaygısız 10 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB . ABD ve AB eskiden her ülkeye insan hakları karneleri veriyorlardı muhatabı ülkeleri müfettişleri marifetiyle denetliyorlardı ama artık SALPIR SALPIR DÖKÜLÜYORLAR maalesef şimdi.
    Cevapla
  • ester malik 10 yıl önce Şikayet Et
    inşallah doğrudur, ama ben asla inanmam bu siyonist-haçlılara. inşallah doğrudur, ama ben asla inanmam bu siyonist-haçlılara
    Cevapla
  • hakkı coşkun 10 yıl önce Şikayet Et
    ab ve abd. iyi bir sınav vermediler kendi ilkelerini bu sefer ayak altına aldılar insanlar artık demokrasiyi ve insan haklarını yargılamaya başladılar demekki bunları çıkar amaçlı kulllanmışlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi