Suriye'deki gelişmeleri uydudan izleyen ülke

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'de askeri alanda yaşanan gelişmeleri uydudan izlediklerini ve gerekli analizleri yaptıklarını açıkladı.

Suriye'deki gelişmeleri uydudan izleyen ülke
Suriye'deki gelişmeleri uydudan izleyen ülke
GİRİŞ 28.08.2013 14:26 GÜNCELLEME 28.08.2013 14:26

Rusya Genelkurmay Başkanlığı kaynağı Interfax'a verdiği bilgide, “Çatışmalar başladığından bu yana doğu Akdeniz'de yaşanan tüm gelişmeleri değerlendiriyoruz. Bölgede yaşanan gelişmeleri ve çatışan tarafları gözlemlemek gerekiyor. Bunun için uyduları, Akdeniz'de bulunan Rus savaş gemilerini ve diğer kaynakları kullanıyoruz.” dedi.

Rusya silahlı kuvvetlerinin herhangi bir çatışma ya da Suriye'de müdahil olma gibi bir emir almadığını belirten kaynak, “Bölgede mümkün mertebe daha fazla bilgi edinerek bunları Rusya'nın çıkarları doğrultusunda kullanmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bunun kendileri açısından normal bir durum olduğunu kaydeden Rus komutan, “Rusya'nın ulusal çıkarlarına uygun olarak daha fazla bilgi edinmek istiyoruz. Muhtemel saldırıda tarafların taktiklerini dikkatli bir şekilde analiz ediyoruz. Gelecek için bundan bir sonuç çıkarıyoruz.” şeklinde konuştu.

Rus basınında yer alan bilgilere göre Tomahawk füzeleri ile dolu Amerikan USS Barry, USS Gravely, USS Mahan, ve USS Ramage savaş gemileri Akdeniz'de konuşlanmış durumda. Her bir gemide 1600 kilometre menzili bulunan 56 adet füze bulunuyor. Her birinde 154 adet güdümlü füze bulunan Ohio sınıf Georgia ve Florida denizaltıların da bölgede görüldüğü belirtiliyor.

Interfax'a göre, ABD'nin dışında NATO çatısı altında Suriye'ye bir operasyon düzenlenmesi durumunda İngiltere, Fransa ve Türkiye destek sinyali verdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi