İngiltere'de kritik Suriye oylaması

İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda şu dakikalarda Suriye konusunda hararetli bir tartışma yaşandı. Karar gece yarası çıktı.

İngiltere'de kritik Suriye oylaması
İngiltere'de kritik Suriye oylaması
GİRİŞ 29.08.2013 17:26 GÜNCELLEME 30.08.2013 01:07
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İngiliz hükümetinin Suriye'ye askeri müdaheleyle ilgili önergesi, parlamentoda yapılan oylamada kabul edilmedi.

Parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası, "Suriye'ye askeri müdahaleyi de kapsayabilecek güçlü bir insani tepkinin verilmesi gerektiği" yönündeki hükümet önergesini, 272'ye karşı 285 oyla reddetti.

İngiltere Başbakanı David Cameron oylama sonucunun açıklanmasının ardından söz alarak, "İngiliz Parlamentosu'nun müdahale istemediği açık. Buna göre hareket edeceğim" dedi.

İngiliz Parlamentosu'nda bugün yaklaşık 8 saat süren hararetli tartışmaların ardından, "prensipte Suriye'ye askeri müdahaleyi" öngören hükümetin önergesi oylandı. Muhalefetteki İşçi Partisi, BM denetçilerinin raporunun beklenmesi gerektiğini gerekçe göstererek karşı oy vereceğini açıklamıştı. Suriye'ye askeri müdahale konusunda hükümetin siyasi yetki almasıyla ilgili ikinci oylamanın ise gelecek hafta yapılması öngörülüyor.

Muhalefetteki İşçi Partisi'nin, hükümetin önergesinde değişiklik teklifi de Avam Kamarası'nda oylandı. Bu oylamada milletvekillerinden 332'si "hayır", 220'si ise "evet" oyu kullandı. İşçi Partisi sunduğu değişiklikte, Suriye'ye olası askeri müdahalenin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin silah denetçilerinin sunacağı rapor ışığında vereceği kararın ardından yapılması gerektiğine yer verilmişti.

YORUMLAR 10
  • Yunus Anıl 10 yıl önce Şikayet Et
    NUR DÜLGER. Bir kere Fosforo üreten israildir bunu iyi bil!! senin hiç Suriyeye sözde cihada gidip sonrada kaçan bir tanıdığın oldumu.O bahsettiğin müslüman diye adalndırdığın El kaide namı diğer selefiler Irakta sünni şii tanımadan birbirlerine kırdırdılar şimdide Suriyeye İsrail ve ABD 'nin desteğiyle çocukları katledip Alevileri sırf alevi oldukları için boğazlarını kesiyorlar ve Allahın adını anıyorlar bu peygamberimizin ne sünnetinde var nede yaşantısında sizin Lider diye tanımladığınız Kardaviniz nerde kaç aydır sesi soluğu çıkmıyor neyse sizin desteklediğiniz Suriyedeki Terör gruplarının hocalarından biri bir Vetva yayınladı Vetva aynen şöyle ''Cihad nikahının mucidi Vahhabi şeyh Nasır el-Ömer: "Mücahitler namahrem kadın bulamıyorsa mahremiyle, kızkardeşiyle de nikahlanabilir." hadi bakalım eğer siz bu zihniyeti savunuyorsanız sizin İslamla olan ilişkiniz bitmiş demektir
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    kimyasalı esadın attığından emin olunca . yan çizmeye başladılar eğer islamcı gurupların attığına dair en ufak bir emare olsaydı soluğu suriyede alırlardı.bazı aklı eveller kimyasalı esadın üzerine atmaya çalıştılar diye saçmalamış. niye canları isteseydi ve gerçekten amaçları size göre amerika ve israil düşmanı esadı ortadan kaldırmak olsaydı çokmu korkup iftira diye Allahtan çekineceklerdi? tek zulüm sonra kimyasal silahmı? muhaliflerin elinde olamayacağı kesinlekle açık olan fosfor ve varil bombalarıyla on binlerce insan diri diri yakıldı o güzelim şam ve halebi yerle bir eden silahların uçakların muhaliflerin elinde olabileceğini bir allahın kulu idda edemez haa demekii muhaliflerin batı ve amerika dostun olduğu baştan beri anlatmaya çalıştığımız gibi koca bir yalanmış bütün küfür dünyası rusyası ile çini, ile batısıyla israili ile nusayri esadın yanında bunun en büyük kanıtı israilin yaptırdığı sisi darbesine il sevine n esattı
    Cevapla
  • Shia News 10 yıl önce Şikayet Et
    KİMYASALIN ESADIN ATMADIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORLAR. Neden geri çekildiler biliyormusunuz Kimyasal silahı Esadın üstüne atmaya çalıştılar yemedi eğer hesapları tutmadı Suriye meselesi başladığı günden bu yana Suriyeyi El Kaideye selefilere bıraktılar işin üstesinden gelip Esadı yok ederler diye düşündüler olmadı Köylere girip Çocuk Kadın Yaşlı insanları kurşuna dizip Esadın üzerine attılar buda foss çıktı Kimyasal atalım dediler işte o zaman Suriyeye girerler buda yemedi.EEEE Zalimin zulmü varsa mazlumunda Allahı var Allah görmüyormu sanıyorsunuz.
    Cevapla
  • selim yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    Elin Gavuru. Elin Gavurundan Adalet bekleyen dostlarımız Tarihe bakıp biraz Ders Çıkaralım....
    Cevapla
  • Muhammedi 10 yıl önce Şikayet Et
    asıl mesele. mısırdaki darbeyi rahatlatmaktı.. müslümanlara gazı verdiler ve bu arada kimler kafirin safında kimler değil hepsi belli oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi