50 kişinin öldüğü uçak kazası kamerada

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düşen yolcu uçağının kaza anı görüntüsü yayınlandı.

GİRİŞ 18.11.2013 14:48 GÜNCELLEME 18.11.2013 16:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

"LifeNEWS" haber ajansının yayınladığı özel görüntülerde içinde 50 kişinin bulunduğu yolcu uçağı piste burnunun üzerine çakılıyor. Feci kaza sonrası ortalığı ateş topu sarıyor ve tüm uçak kısa sürede paramparça olup yanıyor. Dün akşam saatlerinde meydana gelen kazanın pilotaj hatası ya da teknik arızadan kaynaklandığı üzerinde duruluyor.

1987 yapımı olan Boeing-737 tip uçağın daha önce de iki kez kaza atlattığı kaydedildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, düşme anı ile ilgili görüntüler de Soruşturma Komisyonu'na ulaştırıldı. Pilotların tecrübeli olmadığı iddiaları da dile getiriliyor.

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sakalov, ilk belirlemelere göre uçağın burnunun üzerine çakıldığı, havada herhangi bir patlama olmadığını söyledi. Sakalov, uçağın yere çarpmasının ardından patladığını ve yandığını söyledi.

Soruşturma Komisyonu cesetlerin ayrım ve tespitinin 1 ay kadar süreceğini açıkladı.

Kazan Havalimanı'nın Moskova saati ile 18.00'da trafiğe açılacağı kaydedildi.

YORUMLAR 1
  • MUHAMMET AKSAKAL 10 yıl önce Şikayet Et
    DÜMEN PROBLEMİ OLABİLİR Mİ ?. Boeing 737 lerde dümen mekanizmasında yaşanan ve iki uçağın dümen problemi nedeniyle aynı şekilde düşmesinden sonra Boeing tüm 737 lerin dümen kontrol mekanizmasını değiştirmişti.Acaba aynı problem tekrar mı gün yüzüne çıktı. Problem çok zor teşhis edilen ,hidrolikle ilgili bir problem. pilotun yönlendirmesinin tam tersini yapıyor , aynen direksiyonu sola çevirince sağa doğru gitmesi gibi , bu problemi pilot farkedemiyorsa müdahale etmesi imkansız oluyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi