Viyana'da "Suriye" protestosu

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Suriye'deki vahşeti protesto etti.

Viyana'da "Suriye" protestosu
Viyana'da "Suriye" protestosu
GİRİŞ 25.01.2014 11:23 GÜNCELLEME 25.01.2014 11:23

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Avusturya şubesi üyeleri ve çok sayıda halk, birkaç gün önce ortaya çıkan Suriye'de işkence fotoğraflarına tepki amaçlı olarak Viyana'daki Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde protesto düzenledi.

"Suriye'deki katliamı durdurun" ve "İnsan hakları bir tercih değildir" yazılı pankartlar taşıyan yaklaşık 50 kişilik bir grup, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki BM Binası önünde eylem yaptı. Yapılan eylemde "Zulmü alkışlayamayız" başlıklı basın açıklamasını okuyan UETD Avusturya Basın Sözcüsü Hoşada Özkılıç, Suriye'deki krizin çözümlenmesi adına 30 Haziran 2012 tarihinde düzenlenen Cenevre-1 barış konferansında alınan kararların hiçbirisinin uygulanmadığını, bugün ikinci raundu sona eren Cenevre-2 konferansından da bir sonuç elde edileceğinden umutlu olunmadığını belirtti.

Geçtiğimiz Salı günü uluslararası medya tarafından yayınlanan Suriye'de sistematik işkence fotoğraflarının, Esed rejiminin savaş suçu işlediğine en açık kanıt teşkil ettiğini vurgulayan Özkılıç, “Beşar Esed bunun hesabını tüm dünyanın önünde vermelidir” ifadesini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı