Ukrayna muhalefeti "Meydan"da

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı, bu pazar da muhalefetin halka ve yönetime seslendiği "Halk Meclisi" toplantısına sahne oldu.

Ukrayna muhalefeti "Meydan"da
Ukrayna muhalefeti "Meydan"da
GİRİŞ 09.02.2014 16:43 GÜNCELLEME 09.02.2014 16:43

Çeşitli dini temsilcilerin duası ile başlayan "Halk Meclisi" onuncu kez düzenlendi. Bugünkü toplantıya hava sıcaklığının artmasına rağmen katılımın her zamankinden daha düşük olduğu gözlemlendi. Yaklaşık 7000 Ukraynalının bir araya geldiği Bağımsızlık Meydanı'ndaki "Halk Meclisi"nde muhalefet liderlerinin yanı sıra gösteriler sırasında saldırıya uğrayan gazeteci Tatyana Çornovol ve Batkivşçina Partisi'nden Aleksandır Turçinov da konuşma yaptı.

Muhalefet Liderlerinden Svodoba (Özgürlük) Partisi lideri Oleg Tyagnibok, halkı parlamentoyu ablukaya alarak 2004 anayasasına dönmek için miting düzenlemeye çağırdı. Tyagnibok, yaptığı konuşmada, "Bu hafta parlamentoda oturum yapılacak. Bu kalabalıkla ve hatta daha fazlasıyla parlamentoya giderek 2004 anayasasına dönmek için bu çeteye baskı yapalım" dedi.

Udar (Darbe) Partisi lideri Vitaliy Kliçko, Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'e meydanda kamuya açık bir tartışmaya gelmesi teklifinde bulundu. Kliçko, böylece Yanukoviç'in, politikaları hakkında halkın ne düşündüğünü duyabileceğini söyledi.

Kliçko, "Ben cumhurbaşkanı ile görüşmelere tereddüt etmeden olumlu cevap verdim. Şimdi kendisinin de meydana gelmesini teklif ediyorum ki, insanların onun hakkında ne düşündüğünü duysun" dedi. Kliçko ayrıca, muhalefetin yaşanan siyasi krizden çıkış için gereken her türlü barışçıl yolu kullandığını ifade ederek, şu an tüm sorumluluğun bir kişi üzerinde olduğunu, o kişinin de Yanukoviç olduğunu belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!