İspanya Kralı'nın damadına şok!

İspanya'da gündemin en önemli konularından biri olan ve Kraliyet Ailesi'nde ciddi bir imaj kaybına yol açan yolsuzlukla ilgili 3,5 yıldır devam eden soruşturmada sona geliniyor.

İspanya Kralı'nın damadına şok!
İspanya Kralı'nın damadına şok!
GİRİŞ 10.02.2014 16:26 GÜNCELLEME 10.02.2014 16:26

İspanya resmi haber ajansı EFE ve özel haber ajanslarından Europa Press'in, adli kaynaklara dayanarak verdiği haberlerde, Yolsuzlukla Mücadele Savcılığının iddianamesini hazırladığını ve "kamu malını kötüye kullanmak, görevini kötüye kullanmak, sahtekarlık, 2 farklı vergi usulsüzlüğü ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından İspanya Kralı Juan Carlos'un damadı Palma Dükü İnaki Urdangarin hakkında 10 ila 19 yıl arasında değişen hapis cezası talep edeceği ileri sürüldü. ''Noos olayı'' olarak adlandırılan söz konusu yolsuzluk soruşturmasıyla bağlantılı olarak son olarak geçtiğimiz 8 Şubat'ta Palma Dükü Urdangarin'in eşi ve İspanya Kralı'nın küçük kızı Prenses Cristina sanık olarak ifade vermişti.

Mahkeme kaynakları Prenses Cristina'nın sanıklığı ile ilgili kararın Noos olayındaki diğer sanıklardan bağımsız olarak verileceğini, Prenses'in sanıklığı düşse dahi, eşi Urdangarin'ın ceza alması halinde 600 bin avro ''sivil sorumluluk'' tazminatı ödenmesi talep edileceği bildirildi. Son 1 yıldır yaşadığı Cenevre'ye geri dönen Prenses Cristina'nın sanıklık durumuyla ilgili kararın verilmesinin ''aylar sürebileceği'' öne sürülüyor.

''Noos olayı''nda ikinci önemli sanık, Urdangarin'in ortağı ve geçmişteki samimi arkadaşı Diego Torres için ise 10 ila 15 yıl arasında hapis talep edileceği iddia edildi. Verilen bilgilerde, Urdangarin ve Torres'in iddianameler sunulmadan önce kötüye kullandıkları iddia edilen yaklaşık 6 milyon avroluk parayı yatırmaları halinde talep edilen hapis cezaların düşeceği kaydedildi.

''Noos olayı'' olarak adlandırılan soruşturmada, Urdangarin ve Torres'in geçmişte yöneticisi oldukları Noos Enstitüsü aracılığıyla 2003-2007 yılları arasında turizm ve spor alanlarında teşvik edici bazı etkinlikler için Balear Adaları özerk yönetiminin kamu bütçesinden paralar aldıkları ve kullanımında yolsuzluk yaptıkları iddia ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı