Kayıp uçağı arayan ekibe yeni engel

Hint Okyanusu'nda uydu aracılığıyla belirlenen ve kayıp Malezya uçağına ait olduğu sanılan parçaların bulunmasına bölgedeki kötü hava şartlarının engel olduğu bildirildi.

Kayıp uçağı arayan ekibe yeni engel
Kayıp uçağı arayan ekibe yeni engel
GİRİŞ 21.03.2014 06:50 GÜNCELLEME 21.03.2014 06:50

Hint Okyanusu'nda uydu aracılığıyla belirlenen ve kayıp Malezya uçağına ait olduğu sanılan parçaların bulunmasına bölgedeki kötü hava şartlarının engel olduğu açıklandı.

Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu'ndan yapılan açıklamada, bölgeye ulaşan ilk Avustralya Hava Kuvvetleri'ne ait Orion arama uçağının yağmur ve bulutluların alçakta olması nedeniyle oluşan ''son derece kötü'' hava şartları yüzünden, görüş mesafesinin düşüklüğü nedeniyle parçalara ait bir iz bulamadığı belirtildi.

Dün gece geç saatlerde sona eren arama çalışmalarının bugün erken saatlerde yeniden başladığı, arama çalışmalarına Avustralya 5, Endonezya 4, Japonya 4, Çin 3, Malezya, Hindistan ve Güney Kore ikişer, Yeni Zelanda, ABD ve BAE birer uçakla katıldığı bildirildi.

DAHA YAKIN GÖRÜNTÜLERE İHTİYAÇ VAR

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, resmi bir ziyaret için bulunduğu Papua Yeni Gine'de yaptığı açıklamada, uyduların aldığı görüntünün ne olduğunu anlayabilmek için daha yakın görüntülere ihtiyaç duyulduğunu hatırlattı.

Abbott, yine de elde edilen görüntülerin şimdiye kadarki elle tutulur en somut bulgular olduğunu ifade ederek, kayıp uçağın bulunabilmesi için tüm kaynakların kullanıldığını ve ellerinden gelen bütün gayretin gösterildiğini sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi