Fransa'nın bütçe açığı sorunu

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schultz, AB Komisyonu'nun, bütçe açıklarını düşürmesi için Fransa'ya yeni bir mühlet vermesi gerektiğini söyledi.

Fransa'nın bütçe açığı sorunu
Fransa'nın bütçe açığı sorunu
GİRİŞ 05.04.2014 01:48 GÜNCELLEME 05.04.2014 01:48

Resmi ziyaret için Paris'te bulunan Schultz, ''Eğer gerekiyorsa, AB Komisyonu bu mühleti Fransa'ya vermeli''dedi.

Schultz, ''Fransa taahhütlerine saygı gösterirken, AB Komisyonu da Fransa'nın reform yapma kapasitesine saygı göstermeli ve mühleti üç yıldan fazlaya çıkartabilmeli'' ifadesini kullandı.

Fransa'da yeni kurulan sosyalist hükümetin Maliye Bakanı Michel Sapin, dün yaptığı açıklamada, ''Bütçe açığının düşürülmesi konusundaki hedefin ve kararlılığın değişmediğini" belirterek, "Biz, AB ile bütçe açığını düşürme yolu ve hızı konusunu müzakere etmek istiyoruz'' açıklamasında bulunmuştu. 

Avrupa Birliği Komisyonu, daha önce yaptığı açıklamada ise bütçe açığının azaltması konusunda Fransa'yı yine uyararak, Paris'e yeni bir mühlet vermeye sıcak bakmadığı mesajını vermişti. 

AB Komisyonu, bütçe açığının gayrisafi milli hasılaya oranının yüzde 3'e çekilmesi için Fransa'ya 2015 yılına kadar mühlet vermişti. 

Fransız İstatistik Kurumuna göre, 2013 yılında Fransa'nın bütçe açıklarının gayrisafi milli hasılaya oranı yüzde 4,3 oldu. Avro para birimi için bu oranın yüzde 3'ü geçmemesi gerekiyor. AB Komisyonu, sonbaharda, Fransa için 2014 yılında söz konusu oranın yüzde 3,8 olacağı tahmininde bulunmuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu