Fransa'dan Müslümanları kızdıracak açıklama

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen'in, yerel seçimi kazandıkları belediyelerdeki okul kantinlerinde Müslüman ve Musevi öğrenciler için domuz eti yerine alternatif menü verilmesi uygulamasına son vereceklerini açıklaması tepki ile karşılandı.

Fransa'dan Müslümanları kızdıracak açıklama
Fransa'dan Müslümanları kızdıracak açıklama
GİRİŞ 06.04.2014 01:21 GÜNCELLEME 06.04.2014 12:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irkçılıkla Mücadele Derneği yaptığı yazılı açıklamada, Le Pen'i, ''laiklik ilkesini'' bahane etmekle suçladı ve aşırı sağcı partinin hedefinin ülkedeki Müslümanlar ve Musevileri olduğunu bildirdi.

Le Pen'in tartışmaya açtığı konunun ''marjinal'' olduğu değerlendirmesinde bulunulan açıklamada, uzun yıllardır okullarda domuz eti olmayan menüler verildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, laiklik ilkesi gibi gerçekte hassas ve karışık olan bir konuyu suistimal ederek Musevi ve Müslümanların hedef alındığı uyarısı yapıldı.

Açıklamada, ''Le Pen kimseye laiklik dersi verme durumunda değil'' ifadesi kullanıldı.

''LAİKLİK İLKESİNİ İHLAL EDİYOR''

RTL radyo kanalına perşembe günü konuşan Marine Le Pen, Müslüman ve Musevi öğrenciler için okul menülerinde domuz eti yerine alternatif menünün "laiklik ilkesini ihlal" anlamına geldiğini iddia etmişti.

Le Pen, "Okul menülerinde dini farklılıklara göre özel istekleri kabul edemeyiz. Dinin kamu yaşamına girmesi için hiçbir neden yok" diye konuşmuştu.

Aşırı sağcı parti, pazar günü düzenlenen yerel seçimlerin ikinci turu sonucunda oy oranını önemli ölçüde artırarak, nüfusu 9000'den fazla 15 yerleşim biriminde belediye başkanlığını kazanmıştı.

Le Pen, daha önce de ülkede helal et kesimi yapılan mezbahaların kapatılmasını talep etmişti.

YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Fransada bunlar varsa bizdede CHP var !. CHP din üzerinden milletimize çok çektirdi biliyorsunuz !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!