Zorla açılan dolaptaki delillere mahkemeden ret

Almanya'da bir iş yerinde yaşanan hırsızlık olayının ardından patron, işçisinin dolabını izinsiz olarak açarak çalınan ürünleri buldu. Ancak mahkeme bulunan ürünleri delil olarak kabul etmedi.

Zorla açılan dolaptaki delillere mahkemeden ret
Zorla açılan dolaptaki delillere mahkemeden ret
GİRİŞ 07.04.2014 11:21 GÜNCELLEME 07.04.2014 11:21

Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan davanın gerekçeli kararında hâkim, işçi hırsızlık dahi yapsa patronunun dolabı şahitler huzurunda tutanakla açtırabileceğini, izinsiz açılan dolaptan çıktığı iddia edilen malzemenin delil teşkil etmeyeceğine hükmetti.

UZMAN YORUMU

Kararla ilgili yorumda bulunan Köln barosu avukatlarından Oğuz Sarıkaya, şunları söyledi: İşverenin işçisini işten çıkarabilmesi için iki yöntem vardır. Bunlardan biri süre ihbarı vererek çıkarabilir, diğeri ise süresiz yani hemen çıkış vermedir. Bu ikinci yöntem özel durumlar için geçerlidir. Mesela işçi, patronunu döver, ağır hakaretlerde bulunur, işyeri aleyhine çalışmalarda bulunur, hırsızlık yapar. İşveren bu durumlarda işçisine hemen çıkış verebilir. Fakat hırsızlık durumunda gerek işçi gerekse işverenlerin bazı noktalara dikkat etmeleri gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde çıkan bir mahkeme kararında, mahkeme hırsızlık yaptığı iddia edilen işçinin lehine bir karar aldı. Patronu çalışanının soyunma dolabında işyerine ait bazı ürünler buldu. Fakat bu işçisinin dolabını onun bilgisi olmadan gizlice açtığı için mahkeme bu delili kabul etmedi. Mahkeme çıkışı iptal etti. Bir işçinin hırsızlık yaptığını tespit etmek istiyorsanız özellikle kendisine ait özel dolap ya da çantasına onun bilgisi dışında bakarsanız mahkemeler bunu geçersiz sayabiliyor. Bu noktaya dikkat etmek gerekiyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık