Putin, Almanya ve İsrail'e şikayet etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna krizinin çözümü için Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmelerinde Kiev'in sorumsuz politikaları nedeni ile Ukrayna'da krizin tırmandığını, ülkenin iç savaşın eşiğine geldiğini söyledi.

Putin, Almanya ve İsrail'e şikayet etti
Putin, Almanya ve İsrail'e şikayet etti
GİRİŞ 16.04.2014 12:22 GÜNCELLEME 16.04.2014 12:22

Rus lider dün de ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı telefon görüşmesinde 17 Nisan'da planlanan Rusya, ABD, AB ve Ukrayna'nın katılımı ile Cenevre'de yapılması planlanan görüşmeyi ele almıştı.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin-Merkel görüşmesinde krizin barışçıl yollarla çözümü için 17 Nisan görüşmelerinin net bir işaret vermesinin önemine dikkat çekildi. Putin görüşmede, krizin bir anda tırmanmasının ülkeyi iç savaşın eşiğine getirdiğini vurguladı.

Rusya lideri 10 Nisan 2014'de Avrupa ülke liderlerine gönderdiği, Ukrayna'nın ekonomik istikrar sorununun çözülememesi durumunda Rusya'dan AB ülkelerine doğalgaz sevkiyatında sorun yaşanacağı yönündeki mektubunu hatırlattı.

Ukrayna'nın doğu ve güney bölgelerinde hükümet binalarını ele geçiren Rusya yanlısı gruplara yönelik dün sabah başlatılan operasyon devam ediyor. Dün Kramatorsk kentinde havaalanını ele geçiren Kiev askeri birliklerinin 11 eylemciyi öldürdüğü iddia edilmişti.

Vietnam'da temaslarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da 17 Nisan Cenevre görüşmelerinin gündemlerinde olduğunu, Kiev yönetiminin halkın taleplerini dikkate alması gerektiğini söyledi. Rusya Ukrayna'nın 25 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi anayasal değişiklik yapılarak federasyon yapısına gidilmesini ve Kiev'in bağlantısız pozisyonunun garanti edilmesini savunuyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler