İngiltere'den İhvan için kanıt talebi

İngiltere, "ilgili tarafların" incelenmek üzere kanıt sunabileceğini açıkladı.

İngiltere'den İhvan için kanıt talebi
İngiltere'den İhvan için kanıt talebi
GİRİŞ 18.04.2014 12:51 GÜNCELLEME 18.04.2014 12:51

İngiliz hükümeti, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'yla (İhvan) ilgili bu ay başında kurulması kararlaştırılan inceleme komisyonunun çalışmalarına yardımcı olması için, "ilgili tarafların" İhvan'la ilgili kanıtlar sunabileceğini bildirdi.

İngiltere Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kanıt sunabilecek "ilgili taraflardan", 30 Mayıs'a kadar 3 bin kelimeyi aşmayacak, özetinin ise 500 kelimeyi geçmeyecek yazılı kanıtlar göndermesini istedi.

Gönderilen metinlerin inceleme komisyonunun amacı çerçevesinde olması gerektiği kaydedilerek, "Kimin gönderdiği ve kimi temsilen gönderildiği belirtilmeli. Ayrıca gizli kalınmasını istenen kısımlar özellikle belirtilmeli" ifadesi kullanıldı. Başbakanlık kanıtların gönderilebilmesi için Kabine Ofisi'nin posta adresini de verdi.

RAPOR YAZDAN ÖNCE TAMAMLANACAK

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın bu ay başında Müslüman Kardeşler'in felsefesi, aktiviteleri ve İngiltere'nin ulusal çıkarlarına etkisini incelemek üzere bir komisyonun kurulmasına karar verdiği açıklanmıştı.

Komisyonun başında bulunan İngiltere'nin Suudi Arabistan Büyükelçisi Sir John Jenkins'in İngiliz parlamentosu yaz tatiline girmeden raporunu tamamlaması isteniyor.

Komisyonla Müslüman Kardeşler'in kökeni, felsefesi, aktivitelerini incelemenin yanı sıra, İngiliz hükümetine İhvan'la ilgili politikalarını belirlemede yardım etmek de amaçlanıyor. Komisyonun, İngiltere'nin ve müttefiklerinin Müslüman Kardeşler'le ilgili mevcut politikalarını da masaya yatırması bekleniyor.

İngiliz hükümetinin inceleme kararının ardından, Müslüman Kardeşler İngiltere'deki avukatlık bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Birleşik Krallık'taki aktivitelerini kısıtlamaya yönelik İngiliz hükümetinin her uygunsuz girişimini İngiliz mahkemelerine taşıyacağını" bildirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!