Fransa Cumhurbaşkanı'na istifa şoku

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın siyasi danışmanı Aquilino Morelle, Sosyal İşler Genel Müfettişliği (IGAS) görevini yürütürken gizlice ilaç şirketleri için de çalıştığının ortaya çıkmasından sonra istifa etti.

Fransa Cumhurbaşkanı'na istifa şoku
Fransa Cumhurbaşkanı'na istifa şoku
GİRİŞ 18.04.2014 15:11 GÜNCELLEME 18.04.2014 15:11

Morelle yaptığı açıklamada, hiçbir hatasının olmadığını vurgulayarak, "Asla bir 'çıkar çatışması' içerisinde bulunmadım. Ama Elysee'deki danışmanlık görevimden, eleştirilere daha rahat cevap verebilmek için istifa ediyorum." ifadelerini kullandı.

Mediapart sitesi, François Hollande'ın yakın danışmanı Morelle'in, 2007 yılında İGAS adına 'İlaç şirketleri tarafından finanse edilen hasta destek programları' başlıklı raporu hazırlarken aynı zamanda da Danimarkalı uluslararası ilaç firması Lündbeck için çalıştığını iddia etmişti. Site, Auilino Morelle'in 2007 yılında ilaç firmasından 12 bin 500 Euro da gelir elde ettiğini açıkladı.

Aquilino Morelle daha önce, ilaç şirketlerindeki görevinin İGAS'ın bilgisi dahilinde olduğunu iddia etmişti. Sosyal İşler Genel Müfettişliği'nden yapılan açıklamada ise sadece Paris1 Üniversitesi'nde öğretim görevliliği için bir izin bulunduğun vurgulanarak, "Ama Son yıllarda ilaç endüstrisinin yararına faaliyetler veya danışmanlık için hiçbir izin talebi olmamıştır." ifadeleri kullanıldı.

Le Figaro gazetesi, Aquilino Morelle'in istifa kararını bu sabah başbakanlığa çağrıldıktan sonra aldığını açıklarken, Başbakan Manuel Valls'ın Morelle'den istifa etmesini istediğini yazdı.

François Hollande'ın siyasi danışmanı Morelle, cumhurbaşkanının çok sayıda konuşmasının metin yazarı olarak da biliniyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan, 'altından kalkmamız zor olacaktır' diyerek uyardı: Acele etmeliyiz!
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje