Filistinli öğrenciye 'bilgisayar' yasağı

Almanya'da yüksek öğrenim gören ancak aldığı tecilli hapis cezası nedeniyle eğitimine ara veren bir Filistinlinin üniversiteye devam etme isteği engellendi.

Filistinli öğrenciye 'bilgisayar' yasağı
Filistinli öğrenciye 'bilgisayar' yasağı
GİRİŞ 18.04.2014 15:31 GÜNCELLEME 18.04.2014 15:31

Mahkeme daha önce El-Kaide ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle ceza alan kişinin üniversitedeki bilgisayar eğitimini terörist amaçlar için kullanabileceği konusunda yabancılar dairesinin “endişesini” haklı buldu.

Almanya'da üniversite eğtimi alan ve El-Kaide ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle tecilli hapis cezasına çarptırılan Filistinli bir kişinin üniversitedeki bilgisayar eğitimine yeniden devam etme isteği geri çevrildi.

Söz konusu kişi, üniversitede edindiği eğitim sayesinde terör şebekesinin Almanya'da propagandasını yapmak suçlamasıyla 3 yıl 4 ay hapis cezası almıştı. Mart ayından bu yana ise cezası tecil edilerek serbest bırakılmıştı.

1990 yılından beri Almanya'da ikamet eden Filistinli öğrencinin eğitimini tamamlama isteği yabancılar dairesi tarafından engellenmişti. Daire, terör örgütlerinin özellikle bilgisayar (Informatik) alanında bilgi sahibi olan gençleri ağına düşürdüğüne dikkat çekmişti.

Yabancılar dairesi, söz konusu kişinin bilgisayar eğitimini “yeniden terörist amaçlar için kullanabileceğinden endişe ettiklerini” öne sürmüştü.

Konuyu idari mahkemeye taşıyan Filistinli öğrencinin bu talebine Koblenz Mahkemesi de ret cevabı verdi. Mahkeme, “Söz konusu kişinin Almanya'da halkın genel güvenlik algısına kalıcı olarak zarar verdiği ve ilgili makamların da bu nedenle kararında haklı olduğu” hükmüne vardı.

Böylelikle Filistinli hükümlünün üniversitedeki bilgisayar eğitimini yarıda bırakması ve kendisine yeni bir alan seçmesi gerektiği belirtildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!