Ukraynalı din adamları dua etti

Son aylarda gerilimin yükseldiği Ukrayna'da halk Paskalya Bayramı'nı kutlarken, din adamları ülkenin birliği, bütünlüğü ve istikrarı için dua etti.

Ukraynalı din adamları dua etti
Ukraynalı din adamları dua etti
GİRİŞ 20.04.2014 12:58 GÜNCELLEME 20.04.2014 12:58

Büyük çoğunluğu Ortodoks olan Ukraynalılar dün geceden itibaren Paskalya nedeniyle kiliseleri doldurdu. Sabah saatlerinde de devam eden ayinlerde mumlar yakıldı, dualar edildi.

Ukrayna Ortodoks kilisesi patriği Filaret, tüm Hristiyan aleminin bayramını kutlayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Filaret mesajında, "Ukrayna halkı, Rusya'nın da içinde olduğu çok çetin ve saldırgan bir süreçten geçiyor. Devletimize zarar vermek isteyenler başarısızlığa mahkumdur çünkü Allah haksızın yanında yer almaz" dedi.

Ülkede gerilimin yükseldiği doğu bölgesinin en önemli kentlerinden Donetsk'te de halk Ortodoks katedralinde yapılan ayine katıldı. Ayinde de din adamları ülkenin tekrar huzura kavuşması için dua etti.

Donetsk bölgesinde Rusya yanlılarının 6 Nisan'dan beri kamu binalarını işgali sürüyor. Kiev yönetimi, bölgenin tekrar istikrara kavuşması için geçen hafta "terörle mücadele operasyonları" başlattığını açıklamıştı. Operasyonlara Paskalya Bayramı dolayısıyla ara verildiği duyurulmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim