Fransızlar da itiraf etti! Yüzde 35'imiz...

Fransa'da düzenlenen bir araştırmaya göre, Fransızların yüzde 35'i ırkçı ve yabancı düşmanı eğilimler taşıdığını itiraf etti.

Fransızlar da itiraf etti! Yüzde 35'imiz...
Fransızlar da itiraf etti! Yüzde 35'imiz...
GİRİŞ 20.04.2014 15:04 GÜNCELLEME 20.04.2014 16:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ulusal İnsan Hakları Danışma Komisyonu tarafından yayınlanan rapora göre, ülkede ırkçı eğilimler taşıdığını itiraf edenlerin oranı son bir yıl içinde yüzde 6 artış gösterdi.

Komisyon Başkanı Christine LazeIges, rapor dolayısıyla basına yaptığı açıklamada, ''Irkçı saldırıların ülke genelinde azalmasına rağmen, ırkçı eğilimlerin daha sinsi tezahür ettiği ve sadece toplumdaki aşırı uçlar değil diğer kesimler arasında da yaygınlaştığı'' uyarısında bulundu.

Lazelges, hükümetin politikaları yüzünden özellikle başta Romanların daha sonra Arap ve Müslümanların "günah keçisi" olarak görülmesinden duyulan endişeyi dile getirdi.

Yayınlanan raporda özellikle Roman ve Müslümanlara yönelik ırkçı söylemlerin "sıradan" görülmesinden duyulan endişe dile getirildi.

Fransızların yüzde 63'ünün göçmenlerin topluma uyumu konusunda sorun yaşadığını düşüncesinde olduğunu ortaya koyan araştırmada, Fransızların yüzde 80'i, "başörtüsünün toplumda yaşam için sorun teşkil ettiği" görüşünü taşıyor. Fransızların yüzde 85'i, ''Romanların çocukları suiistimal ettiği'' düşüncesinde. Yine Romanların sadece hırsızlık yaparak geçindiğini düşünen Fransızların oranı ise yüzde 78.

YORUMLAR 4
  • türk birligi 10 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bakiyorum´da pes. icimizdeki bu fransizlar ne olacak..:) fransayi birakin türkiye dilinde yüzlerce kadar fransiz sözü var helikopter söför vs icimizde bu fransiz sözleri atmadimiz sürece fransizlar´i elesdirmek yersiz kalir kazakistan dik ucak diyor biz fransizca helikopter osmanli döneminde kim bu kadar yabanci söz sokdu türkce´ye belli degil kesin icimizdeki fransizlar = parallel devlet :) fransa sözde soykirimi taniyor biz boykot diyoruz boykotu birakin türkiye´deki fransiz sözlerini boykot edin..
    Cevapla
  • zalim dünya 10 yıl önce Şikayet Et
    fransada yaşıyorum. fransada nerde bi hırsızlık gasp kavga dögüş var altından arablar çıkıyor. fransada hırsızlık deyince hemen müslümanlar geliyor. her türlü pisliği arablar yapıyor. yani müslümanlığa o kadar büyük zarar veriyorlarki. eğer avrupadaki arablar adam gibi müslüman olsalar bugün avrupadaki milletlerin çoğu müslüman olurdu. ha arablar hırsızlıkla ünlü türklerde sahtekarlıkla. yani yabancıların burda yaptıklarını başka yabancılar türkiyede yapsa resmen linç ederiz.
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    kendimize bakalım!. yıllarca almanyasından fransasna kadar onlarca ülkeye ekmek kazanmak için demir attık ve iyi kötü kazandıkta durumumuz düzeldi,arkamızda dağ gibi ülkemiz vardı buna rağmen kahir ekseriyetimiz o ülkelerin vatandaşlarının rahatsızlığına rağmen dönmemeyi tercih etti ama dönüp kendimize bakalım .eleştirdiğimiz adamlar gayrı müslim tarihimiz onlarla düşmanlık ve savaşlarla dolu onlar zalim ,onlar islamın güzelliğinden nasip alamamış toplumlar .buna rağmen burda ,türkiyede suriyeli işçilerin hakları yeniyor ve onlarla aramızda din kardeşliği,akrabalık komşuluk gibi alakalar var buna rağmen ,ahır gibi evler astronomik fiyatlara kiralanıyor.o gün hasteneye doğum için gitmiş bir suriyeli kadına rastladım acilde. hemşirenin bıktık bu suriyelilerden sözü inanın belki fransa ve almanyada ender karşılaşacağınız bir faşizm örneği idi .ve bu örnekler her gün onlarca belki yüzlerce defa yaşanıyor ..
    Cevapla
  • ayhan şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    Yabancılar (Onlara Göre Aslında Müslümanlar) Temizlikçi Olduğu Sürece Sorun Yoktu.. Ama temizlik işleri dışında ticaret ve nitelikli işleri yapmaya başlayan yabancılar, Fransızlara göre fazla olmaya başladılar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti